Gökova koyları temizleniyor

Gökova koyları temizleniyor
“Cevat Şakir’in İzinde Gökova’ya” sloganıyla Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan Gökova Koyları Deniz Dibi Temizliği; Yedi Adalar,...

“Cevat Şakir’in İzinde Gökova’ya” sloganıyla Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan Gökova Koyları Deniz Dibi Temizliği; Yedi Adalar, Uzun Liman, Bekar, Küfre ve Tuzla koylarında devam etti.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli 11 dalgıç ve dalış eğitmeni Arman Atiktaş gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalara Barbaros yatçılığa ait Semele teknesi ile katı atık toplama teknesi Venüs katılıyor.

Uzun Liman Koyunda sabah erken saatlerde yapılan 40 dakikalık serbest ve tüplü dalışlar sonunda koylardan 150 kilogram civarında katı atık çıkarıldı.

Günün ikinci dalışı öğleden sonra Küfre Koyu'nda yapıldı. Temizlik çalışmasında balıkçı sepetleri ve cam şişeler çoğunlukta olmak üzere yaklaşık 500 kilogram katı atık çıkarıldı.

Küfre Koyu temizliği sırasında, koyun temizlenmesine "Selam duruyorum" diyen Bodrum'un tanınmış isimlerinden 76 yaşındaki eski süngerci Papaz lakaplı Aykan Er, "Temizleyenleri, temizletenleri kucaklıyorum. Mehmet Kocadon'u selamlıyorum." dedi.

Tuzla Koyu'nda ise serbest ve tüplü dalışlar sonrasında koydan çoğunluğu balıkçı ağları ve çelik elektrik telleri olmak üzere yaklaşık 600 kilogram katı atık çıkarıldı.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından Gökova koylarından sürdürülen deniz dibi temizliği 27 Ekim Perşembe günü Kissebükü'nde yapılacak olan temizlikle sona erecek.

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.