Gönüllü arkadaşlar, mama kampanyası başlattı

Gönüllü arkadaşlar, mama kampanyası başlattı
Muğla’nın Menteşe ilçesinde sokak hayvanları için mama kampanyası başlatıldı. Ahu Aksen ve Ceren Boz isimli iki arkadaş, sokakta yaşayan hayvanların...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sokak hayvanları için mama kampanyası başlatıldı. Ahu Aksen ve Ceren Boz isimli iki arkadaş, sokakta yaşayan hayvanların çoğunluğuna yetebilmek adına mama kampanyası başlattılar. Kendi gücünün yettiğince sokak hayvanı beslediğini dile getiren Ahu Aksen, “Daha çok hayvan besleyebilirim biliyorum ki sokakta olan bir sürü aç susuz olan bir sürü hayvan var” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 2 arkadaş tarafından sokak hayvanları için mama kampanyası başlatıldı. Ahu Aksen ve Ceren Boz isimli iki arkadaş, sokak hayvanları için mama kampanyasına destek olunmasını isterken, mamaların dağıtımında isteyen herkesin gönüllü olabileceği söylediler. Başlattıkları mama kampanyasından hiçbir kar gözetmediklerini söyleyen 2 arkadaş bu işte gönüllü olduklarına vurgu yaptılar.

Kendi imkânlarıyla 10-15 hayvan beslediğini ve daha sonra sokakta yaşayan bütün hayvanlara ulaşmak istediğini dile söyleyen Ahu Aksen, “15 günlük etkinlik süremiz var 200 kilogram mama desteğine ihtiyacımız var. 2 günde 60 kilogram mama topladık” dedi.

Yaptıkları işte gönüllü olduklarını söyleyen Ahu Aksen, “Kendi çapımda evimde hayvan besliyorum, benim beslediğim hayvan sayısı belki 10 belki de 15 tane. Sonra dedim ki daha çok hayvan besleyebilirim, biliyorum ki sokakta olan bir sürü aç susuz olan bir sürü hayvan var. Daha sonra bir sayfa oluşturdum bunun için bana mama gerekliydi. Araştırmalar yaptım İMECE Mama isimli bir topluluk buldum. Onların aracılığıyla bir etkinlik oluşturuyorsunuz, her şehir kendi etkinliğini oluşturuyor. Ben de Muğla’da bir etkinlik oluşturdum. Sona bunu arkadaşlarımla paylaştım. Bu süreçte en büyük destekçim Ceren Boz oldu. 15 günlük etkinlik süremiz var 200 kilogram mama desteğine ihtiyacımız var. 2 günde 60 kilogram mama topladık. Bu mamalar toplandığında bana geliyor, bu mamaları da bütün sokaklara dağıtıyorum. Gönüllü olan herkes gelebilir. Bir sürü destekçi olması bizler için daha iyi. Bir çok insan tebrik ediyor ama biz tebrik beklemiyoruz, mama desteği bekliyoruz. Şimdi ki bizlerin yani gençlerin sadece bir kahve parası. O 1 kilogram mamayla 10 tane hayvan doyuyor. Bizim amacımız mama desteğinde bulunsunlar ve dağıtım aşamasında yanımızda olsunlar, eğer bunları da yapamayacaklarsa sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunsunlar. Bu işten bir karımız yok sadece gönüllüyüz” dedi.

Sokak hayvanlarının hayatına dokunmak istediklerini ifade eden Ceren Boz, “ Arkadaşım Ahu, İmece mama sayesinde Muğla’da bir etkinlik başlattı. Muğla sokaklarında yaşayan can dostlarımıza her zaman yardım ediyorduk fakat imkanlarımız kısıtlıydı. Bu etkinlikle birlikte 200 kilo mama hedefimiz var.  Muğla insanının hayvan sevgisini biliyor ve inanıyoruz. Etkinliğe katılan, paylaşan Muğlalılara şimdiden çok teşekkürler. Bir hayvanın bile hayatına dokunabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.