Gübre bayilerine sıkı denetim

Gübre bayilerine sıkı denetim
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Gübre Takip Sistemi üzerinden Muğla’da faaliyet gösteren gübre bayileri sıkı denetime tabi tutuldu.Haber MerkeziÜlkede...

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Gübre Takip Sistemi üzerinden Muğla’da faaliyet gösteren gübre bayileri sıkı denetime tabi tutuldu.

Haber Merkezi

Ülkede üretilerek veya ithal edilerek piyasaya arz edilen, kimyevi ve organik gübrelerin üretimi, ithalatı ve piyasada satışıyla ilgili olarak ilgili mevzuata göre denetimler yapılıyor. Bu kapsamda kullanılan gübrelerden azotlu gübrenin el yapımı patlayıcılarda kullanılması nedeniyle 2017 yılından bu yana sevk ve satış kontrollerinin yapılabilmesi için Gübre Takip Sistemi devreye sokuldu.

Bu kapsamda geçen hafta Muğla genelinde faaliyet gösteren Lisans Belgeli Üreticiler ve Gübre Bayiliği Belgesi bulunan işyerlerinde, denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde sistemin takibi ile düzgün işleyip işlemediği, piyasaya arz edilen ürünlerin içeriği, azotlu gübrelerin DNA kaplaması ve etiket beyanı kontrolleri yapıldı.

Aynı zamanda Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce elemanları ve Gübre Takip Sistemi görevlisinin de katıldığı bir deney yapıldı. Yapılan deney sonucunda alınan numunelerde DNA içeriği tespit edildi.  Böylece denetlemelerde olumsuz sonuçlan hallerde ürünü piyasaya arz eden “Lisans Belgeli” firmaya veya firmalara İdari Yaptırımlar uygulanarak denetimler hızlandırılacak.

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.