reklam
Ana Sayfa Menteşe Haberleri, Muğla Haberleri, Son Dakika 21 Eylül 2020

Güçlü Bağışıklık için Balık

Av sezonun başlamasıyla birlikte balık çeşitleri tezgâhlarda yerini almaya başladı. Haftada en az iki kez balık tüketilmesiyle bağışıklık sisteminin güçleneceğini söyleyen uzmanlar, yıllık balık tüketimimizin, dünya ortalamasının altında olduğunu belirtti.

Sonbahara girilmesiyle birlikte balık sezonunun bereketli görünmeye başladığını belirten balıkçılar, sevinçlerini, “Av yasağı kalkmasıyla uzun zaman sonra denize açıldık. Bol çeşitte balığa kavuşunca, tezgâhlarımız doldu ve renklendi. Emeğimizin karşılığını almaya başladık. Sağlık için herkesin en az haftada iki kez balık tüketmesi lazım!” diye dile getirdi.

SAĞLIĞA YARARLI

Diyetisyen Fehmi Gereme, insan sağlığı açısından balık tüketilmesinin faydaları hakkında,

“Ülke denizlerimizde bulunan balık çeşitleri, besin değerleri zengin olan balıklar. Sezonda daha sık balık yenmesi, kişiyi daha güçlü kılacaktır. Kişinin, haftada en az iki defa balık yemesi, olabilecek birçok hastalığa karşı bir önlem niteliği taşır. Kişi olarak yıllık balık tüketimimiz 8 kg civarında! Dünyada bu rakamın 16 kg kadar çıktığı ülkeler var. Üç tarafı denizle çevrili olan ülkemiz için tüketilen balık miktarı çok düşük!” şeklinde bir görüş belirtti.

DOĞAL GIDA BALIK

Diyetisyen Fehmi Gereme, balıktaki besin değeri ve yararları hakkında şu bilgileri verdi:

“Balık, en sağlıklı protein kaynağıdır. Ayrıca Omega 3, A Vitamini, B vitamini, K vitamini, İyot, Çinko, Fosfor gibi minarelleri bünyesinde barındırır. Büyük balık çeşitleri, Omega 3 yönünden daha zengindir. Tiroit hormonlarının düzenlenmesine yardımcı olan balık, beyin ve göz gelişiminde de oldukça önemli katkı sağlar. Çoçuklarda büyümeyi ve gelişmeyi destekler. Anne ve babalar çocuklarının balık tüketmesine özen gösterirlerse balık yeme alışkanlığı kazandırmış olurlar. Bağışıklık sisteminin güçlü olması, balığın düzenli tüketilmesiyle sağlanabilir. Dışardan alınacak vitaminler yerine, her gıdanın doğal yolla alınmasını öneriyoruz!”

BALIKTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN

Balık alırken dikkat edilecek bazı konulara da değinen. Dyt. Fehmi Gereme, “Özellikle gözlerinin parlak, solungaçlarının taze ve kırmızı olması gerekir. Balıktan gelen kötü bir koku olmamalı! Pişirme yöntemi olarak, proteinin parçalanmaması açısından, kızartılması değil, fırında veya buğuda pişirilmesini öneririm. Balığın yanında mutlaka mevsime uygun bir salata tüketilmeli!” şeklinde uygun görüyorum.” açıklamasında bulundu.

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Bodrum Tırhandil Cup sona erdi

Bodrum Tırhandil Cup sona erdi

reklam