Gülağzı ve Doğan’a sulama suyu müjdesi! Akarcadere 2 Göleti’nin sonuna gelindi

Gülağzı ve Doğan’a sulama suyu müjdesi! Akarcadere 2 Göleti’nin sonuna gelindi
 MUHABİR
Muğla’nın Menteşe ilçesinde tarımsal üretimi arttırma ve desteklemek için yapılan çalışmalar çerçevesinde planlanan “Akarcadere 2 Göleti”nin sonuna gelindi.

İlk aşamada Gülağzı bölgesinde bin 284 dekar alan sulanacak, yeni planlama çalışmaları ile sulanabilir sahalar artırılacak. Muğla’nın Ula ilçesinde bulunan “Akarcadere 2 Göleti” temelden 25 metre yüksekliğe ve 180 bin metreküp su depolama hacmine sahip. 1 - 1.5 km ilave hat ile Doğan Mahallesi topraklarının da su ile buluşturulması hedefleniyor. Mayıs 2024’te tamamlanacak olan proje ile çiftçilere su verilmeye başlanacak.

AK Parti İl Başkanı Av. Gültekin Akça ve AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Av. Mustafa Algan çalışmaları yerinde inceledi.

İlçe Başkanı Algan, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada üretimin önemine değinerek; “İlçemiz için kırsal mahallelerimizde yapılan zirai üretimin desteklenmesi öncelikle hedeflerimizdendir. İlçemizde sulu tarımın gelişme potansiyeli olarak belirlediğimiz Gülağzı ve Doğan Mahallesi’ndeki üreticilerimizi her konuda desteklemeye devam ediyoruz. Sınırlı su kaynaklarının bütün sektörlerde çevre ile uyumlu şekilde etkin kullanılması önemli. Çiftçilerimizin tasarruflu ve modern sulama sistemlerine geçmesini sağlamak için Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından teşviklerde veriliyor. Mayıs ayından itibaren mahallelerimizin sulama suyuna kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.