Güler Ailesi Devletten Yardım Bekliyor

Güler Ailesi Devletten Yardım Bekliyor
Antalyalı Fatih ve Yasemin Güler çifti, doğuştan yüzde 60 engelli olan ve geçirdiği kaza sonrası epilepsi ve konuşma bozukluğu yaşayan 14 yaşındaki...

Antalyalı Fatih ve Yasemin Güler çifti, doğuştan yüzde 60 engelli olan ve geçirdiği kaza sonrası epilepsi ve konuşma bozukluğu yaşayan 14 yaşındaki oğulları Emirhan’ın epilepsi nöbetlerinin azalmasını sağlayacak ameliyatı olabilmesi için devlete yardım çağrısında bulundu. Emirhan’ın beynine takılması gereken cihazın ücretine mali durumlarının yetmediğinden dert yanan Baba Fatih Güler, kendilerine uzanacak eli bekliyor.

Gözde Yağcı – Sinem Korkmaz

Antalyalı çift, doğuştan yüzde 60 engelli ve geçirdiği kaza sonucu epilepsi ve konuşma bozukluğu yaşayan 14 yaşındaki oğullarının tedavisi için devletten yardım istedi.

Güler Ailesi Devletten Yardım Bekliyor

Antalya’da yaşayan Fatih ve Yasemin Güler çiftinin 14 yaşındaki oğulları 2018 yılında kardeşiyle oynadığı sırada balkon demirinin kopmasıyla aşağıya düştü. Düşmenin etkisiyle kulak zarları patlayan ve ağır yararlanan Emirhan, 46 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata tutundu. Emirhan’ın kaza sonucu epilepsi ve konuşma bozukluğu olduğunu dile getiren baba Güler, “Oğlumun beynine cihaz takılması gerekiyor. Devletimizden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir süredir Marmaris’te şoför olarak çalışan baba Fatih Güler, Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kontrollerini yaptırdığı oğlunun epilepsi nöbetlerinin azalması için beynine cihaz takılması gerektiğini öğrendi. Yurt dışından gelecek olan cihazın masrafının bir kısmını devletin karşıladığını fakat kalan miktarı ödeyecek güçlerinin olmadığını dile getiren acılı baba, oğlunun iyi olabilmesi içi yardım çağrısında bulundu.

Baba Güler, “Biz doğma büyüme Antalyalıyız. Doğuştan engelli olan oğlum Emirhan 2006 yılında dünyaya geldi. Doğuştan yüzde 60 engelli olduğu için konuşamıyor. Bundan 2 yıl önce balkonda kardeşi ile oynarken, balkon demirlerinin kopmasıyla demirlerle beraber aşağıya düştü. O dönem ben çalıştığım için evde değildim. Küçük çocuğum annesine gidip ‘abim düştü’ diyor. Eşim komşularla beraber aşağıya indiğinde Emirhan yerde ölü gibi yatıyormuş. Eşim komşular ile birlikte Emirhan’ı hastaneye götürmüş. Oğlumun düştüğünde kulak zarları patlamış. Bunun üzerine 2 ameliyat geçirdi. Beyninden darbe aldığı için 46 gün yoğun bakımda kaldı.”  şeklinde konuştu.

“ÖLDÜRMEYEN ALLAH ÖLDÜRMÜYOR”

Bu kazanın üzerine zihinsel gerileme ve epilepsi hastası olduğunu vurgulayan baba Güler, “Oğlumuzu Allah bize bağışladı. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Allah yavrumuzu bize bağışladı, hayata tutundu. Doğuştan engeli sebebiyle konuşamayan oğlumuz kazadan sonra zihinsel olarak daha fazla gerileme gösterdi ve epilepsi hastası oldu. Günde 2-3 defa kullandığı ilaçlara rağmen, nöbet geçiriyor. Oğlumuz Antalya Akdeniz Üniversite Hastanesi’nde tedavi görüyor. En son gittiğimizde beynine bir cihaz takılması gerektiğini öğrendik. Söz konusu cihazın beynin fonksiyon yapmadığı kısımları güçlendirecek bir cihaz olduğunu söylediler” dedi.

“DEVLETİMİZ SAĞOLSUN”

Tek dertlerinin oğullarının sağlığına kavuşması olduğunu dile getiren baba Fatih Güler, “Devletimiz sağolsun, 4 yıldır oğlumuzun eğitimine, kullandığı ilaçlarına, bezine kadar karşılıyor. Okulda özel eğitim alıyor. Engelli sınıfında eğitim alıyor oğlum. Şuan tek sıkıntımız cihaz ücreti. Bizi çok zorlayan rakamlar. 50 bin TL cihaz ücreti var. Bu cihaz yurt dışından geldiği için devlet 20 bin TL’sini karşılıyor. Kalan 30 bini benim ödemem gerekiyor fakat böyle bir gücüm maalesef yok. 2 oğlum var, eşim çocuklara baktığı için çalışamıyor. Ben şoförlük yapıyorum. Ben evde olduğum günler eşim apartmanlara, ofislere temizliğe gidiyor. Kirada oturuyoruz. Şuan Marmaris’te çalışıyorum. İş için buraya geldik. Oğlumun tedavisi için Antalya’ya gidip geliyoruz. Yani demem o ki gerçekten 30 bin TL’yi bulacak gücüm yok. Muğla halkından ve devletten bize el uzatmasını istiyorum. Bizim tek derdimiz oğlumuz ve sağlığı” dedi.

Anne Yasemin Güler oğulları için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirerek, “ileride pişman olmak istemiyoruz. Oğlumuzun iyi olması için her şeyi yapacağız” ifadelerini kullanarak, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

Bu haber toplam 1685 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.