GÜLTEKİN CİNAYETİNDE BEKLENEN DOSYAYA ERİŞİM SAĞLANAMADI

GÜLTEKİN CİNAYETİNDE BEKLENEN DOSYAYA ERİŞİM SAĞLANAMADI
BERİTAN YÜCEL--Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin davanın 7’nci duruşması görüldü. Duruşmada, Pınar’ın telefonu için ABD’den gelen dosyanın Siber Suçlar tarafından incelendiği...

BERİTAN YÜCEL--Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin davanın 7’nci duruşması görüldü. Duruşmada, Pınar’ın telefonu için ABD’den gelen dosyanın Siber Suçlar tarafından incelendiği bir sonuca ulaşılamadığı belirtildi.  Gültekin ailesinin avukatı, “ABD’den gelen dosya, Muğla’da ve Ankara’da incelendi çözülemedi. Dosyada şifreler var olduğu halde açılmıyor. Tekrar müzekkere yazılmasını istemiyoruz. Bir 11 buçuk ay daha mı bekleyeceğiz” dedi.

Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürülen Pınar Gültekin davasının 7’nci duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, katil zanlısı sanık Cemal Metin Avcı Afyon T Tipi Cezaevinden SEGBİS sistemiyle, Pınar Gültekin'in annesi Şefika ile babası Sıddık Gültekin, sanık ve tanık avukatları katıldı.

Duruşmada, tutuksuz yargılanan katil zanlısı Avcı'nın babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün, ortağı Şükrü Gökhan Orhan hazır tanık Doğukan Uzakgiden de bulundu.

Duruşma, Doğukan Uzakgiden’in, katil zanlısı Avcı’nın emniyetteki ifadesinde müdafiliğini yaptığı gözetilerek tanık olarak dinlenmesiyle başladı. Uzakgiden’e, tutuksuz yargılanan katil zanlısı Avcı'nın babası Selim Avcı, ve annesi Ayten Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün, ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın üzerine atılı suçlar nedeniyle tanıklık yapıp yapmayacağı soruldu. Uzakgiden, meslek sırrı kapsamında olduğu için tanıklık yapmayacağını bildirdi.

Duruşmada, Pınar Gültekin’in telefonunun incelenmesi için ABD’den gelen müzekkere tercümesi yapıldı. Önce Muğla Siber Suçlar Daire Başkanlığı sonra Ankara Siber Suçlar Daire Başkanlığı tarafından şifreli dosyalara dair tutanaklar gönderildiği belirtildi. Katılan vekili Gültekin’in telefonu için tekrar müzekkere yazılmaması gerektiğini belirterek Adli Tıp Raporunun yeterli olduğunu kaydetti.

“KORKTUM KİMSEYE ANLATMADIM”

Diğer sanık Mertcan Avcı’nın ifadelerinde olay yeriyle ilgili ailesine bir şey anlatmaması soruldu. Mertcan Avcı, korktuğu için anlatmadığını annesi ve babasını da zan altında bırakmak istemediğini kaydetti.

Mertcan Avcı, “Korktum için aileme bile bir şey söylemedim. Kimseyi de korkutmak istemedim. Ailemin yeterince sorunu vardı daha çok canlarını sıkmak istemedim” dedi.

“PSİKOLOJİM BOZUK HATIRLAMIYORUM”

Katil zanlısı sanık Avcı’ya, olayın yaşandığı eve cinayetten önce neden gittiği soruldu. Avcı, bağ evine sık sık gittiğini söyledi. Avcı, söz konusu konuyla ilgili diğer sorulara “Şuan psikolojim bozuk olduğu için hatırlamıyorum. Daha önce verdiğim tüm ifadelerimde her şeyi detaylı bir şekilde anlattım. Şuan yanlış bir beyanda bulunmak istemiyorum” diye cevap verdi.

“BURADA PINAR’IN ÖZEL HAYATI YARGILANIYOR BİZ 11 AY BEKLEDİK”

Gültekin ailesi avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, Pınar’ın telefon kayıtları için tekrar ABD’ye müzekkere yazılmasını istemediklerini belirtti. Koçoğlu, “ABD’den gelen dosya, Muğla’da ve Ankara’da incelendi çözülemedi. Burada Pınar’ın telefonunda cinayetten 2 sene öncesine kadar veriler istenmesi nedeniyle bunu istemiyoruz. Bunların cinayetle bir ilgili alakası yok. Burada Pınar’ın özel hayatı yargılandığı için ve canlıyken yakıldığı sabit olduğu için tekrar müzekkere yazılmasını istemiyoruz. Bir 11 buçuk ay daha mı bekleyeceğiz. Acılı ailenin bir bu kadar daha beklemeye gücü yok. Yeterince zaman geçtiğini düşünüyoruz. Biz sonuç istiyoruz. Dosyanın mütalaa için savcılığa bildirilmesini istiyoruz” dedi. ABD’den gelen dosyada Pınar’ın telefonun şifrelerinin var olduğu halde Siber Suçlarla Mücadele birimlerinin çalışması sonucu açılmadığını ifade eden Koçoğlu, “Tekrar müzekkere yazılırsa bir bu kadar daha bekleyeceğiz. Gelen dosyada şifre yazıyor fakat hala açılmıyor. Bu dosyaların açılmayacağı sabittir. Siber suçlardan gelen yazıda ABD diyor ki dosyada şifre var. Şifre varken hala dosya açılmıyor” diye konuştu.

TEKRAR MÜZEKKERE YAZILMASI TALEP EDİLDİ

Sanık avukatı, maddi gerçeğin ortaya çıkarıl aşı için WhatsApp görüşmeleri de dahil olmak üzere şifrelerin istenmesi için tekrar müzekkere yazılmasını talep etti.

“KÖTÜ ŞEYLER YAŞADIM”

Avcı, “Bu raporla ilgili sonucu kabul etmiyorum. ABD’ye yazılan yazının beklenmesini talep ediyorum. O kayıtlarda beni tehdit ettiğine dair şeyle bulunuyor her şey ortada. Diğer tanıkların söylediklerinde beni tehdit ettiği aşikar. Böyle bir şey yaptığım için pişmanım. Bu bir mazeret değil biliyorum ama ben de çok kötü şeyler yaşadım. Ben de yoğun tehdit altındaydım” dedi.

Mahkeme, katil zanlısı Avcı’nın tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların tutukluluk talebinin reddine karar verdi. Mahkeme, tekrar Pınar’ın telefonun şifresi için ABD’ye müzekkere yazılmasına hükmetti. Bir sonraki duruşma 20 Aralık saat 14’de bırakıldı.

Bu haber toplam 323 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.