Gültekin’in davası 9 Kasım’da

Gültekin’in davası 9 Kasım’da
Muğla’da eski erkek arkadaşı Metin Cemal Avcı tarafından vahşice öldürülen Pınar Gültekin’nin Avukatı Rezzan Epözdemir açıklamalarda bulundu....

Muğla’da eski erkek arkadaşı Metin Cemal Avcı tarafından vahşice öldürülen Pınar Gültekin’nin Avukatı Rezzan Epözdemir açıklamalarda bulundu. Av. Epözdemir, Pınar Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı hakkında iddianamenin tamamlandığını belirterek, davanın 9 Kasım 2020 tarihinde görüleceğini söyledi. İddianamede Cemal Metin Avcı hakkında “canavarca hisle" "kasten" ve "eziyet çektirerek" öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Haber Merkezi

Pınar Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı hakkındaki iddianame tamamlandı. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık hakkında "canavarca hisle" "kasten" ve "eziyet çektirerek" öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın davası 9 Kasım 2020 tarihinde görülecek.

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Cemal Metin Avcı hakkında hazırlanan iddianamede, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Gültekin'in katil zanlısı Cemal Metin Avcı hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca "canavarca hisle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

DOSYADAKİ KISITLAMA KARARI KALKTI

Muğla Adliyesi önünde basına açıklama yapan Pınar Gültekin’nin Avukatı Rezzan Epözdemir, “Suç işlenirken veya suç delilleri gizlenip yok olup değiştirilirken ceset yok edilirken mutlaka başkaca faillerinde olduğunu iddia etmiştim. Çünkü maktülenin boyu 1.83. Önce odunla yakılmaya çalışılmış akabinde benzin temin edilmiş, benzin dökülmüş. Sonrasında beton dökülmüş varilin içerisine cenin pozisyonunda konulmuş  akabinde beton dökülüp bir palet yardımıyla dereye atılmış. Telefonda bu ara da şüphelinin telefonu üç parçaya ayrılmış başka yerlere atılmış. Maktulenin telefonuda Akyaka’da sinyal versin diye en son orada kırılıp atılmış. Yani cinayet son derece planlı tasarlanmış organize bir cinayet ve fail o kadar soğukkanlı ki cinayet sonrasında da bütün delilleri yok etme gizleme ve değiştirmeyle ilgili öncesinde bir çalışma yapmış.  Tartışmaya mahal vermeyecek kadar aşikar ve net.  Dolayısıyla geldiğimiz noktada aslında bu cinayetin planlı programlı tasarlama olgusunun sabit olduğu canavarca hisle eziyet çektirerek bu cinayetin işlendiği çok açık. Başsavcılık makamı soruşturmayı tamamladı. Soruşturmanın tamamlanması nihayetinde iddianame kabul edildi. Artık yargılamada aleniyet var biliyorsunuz. Soruşturmanın gizliliği ortadan kalkmış oldu iddianamenin kabulüyle. Ceza mahkemesi kanunu çok açık tartışmaya mahal vermeyecek kadar aşikar. Başsavcılık makamı iddianamesinde canavarca hisle eziyet çektirerek Cemal Metin Avcı bu cinayeti işlediği kasten nitelikli öldürme fiilinin sahip olmasından ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyen bir dava açmış. 2 şüpheli bakımından iddianame tanzim edildi. Cemal Metin Avcı tarafından canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. 9 Kasım Pazartesi günü saat 10.30’da dava görülecek” dedi.

“MERTCAN AVCI İÇİN 5 YIL HAPİS CEZASI İSTEDİK”

Mertcan Avcı için de suç delilini değiştirme, gizleme ve yok etmeden dolayı 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemli bir dava açtıklarını söyleyen Av. Epözdemir, “Biliniyor ki, Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’da tutuklandı. O da suç delilini yok etme değiştirmeden tutuklandı. Hts bas sinyal kayıtları cinayet mahalinde sinyal veriyor. Olay günü cinayet mahaline gitmiş.  Bunu inkar ediyor fakat orada görüşme gerçekleştirdiği için hts kayıtları net bir şekilde orda veriyor. Turuncu bir bisikletle gittiğini söylüyor ve henüz ceset oradan çıkarılmamışken kardeşinin de orada olduğu açık. Türk ceza kanunun 381. maddesi uyarınca suç delilini değiştirme, gizleme ve yok etmeden dolayı 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemli bir dava açtık” dedi.

“2 SANIK DIŞINDA BAŞKACA ŞÜPHELİLERİN OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada Cemal Metin Avcı’nın ailesi hakkında cinayetle ilgilerinin bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Bunun üzerine Gültekin ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir ise, savcılığın takipsizlik kararı üzerine Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz dilekçesi verdi.

“Başka şüphelilerin olduğuna inanıyoruz” diyen Av. Epözdemir, “Bir tanık bütün şüphelilerin bir arada olup cinayeti planladıklarını söylemişti. Biz bu tanık beyanına da dayanarak 3 şüpheli hakkındaki takipsizlik kararının hukuk dayanağında yoksun ve mesnetsiz olduğunu ifade ettik. Artık sulh ceza hâkimliğinin kararını bekliyoruz. Verilen karara göre hukuki süreç şekillenecek. An itibari ile 2 sanık bakımından kamu davası açıldı. Dosyadaki kısıtlama kararı da kalktı. Son kez söylemek istiyoruz, bu 2 sanık dışında suç delillerini gizlemeye, yok etmeye ve değiştirmeye çalışan başkaca şüphelilerin olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.