Gümüş: “Cumhuriyet Aydınlanma Devrimidir”

Gümüş: “Cumhuriyet Aydınlanma Devrimidir”
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gümüş, “29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet; Türkiye'nin çağdaş ülkeler sınıfına girebilmesini sağlayan...

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gümüş, “29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet; Türkiye'nin çağdaş ülkeler sınıfına girebilmesini sağlayan bir aydınlanmadır, devrimdir.” dedi.

Mesajında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet ile Türk ulusunun sosyal yaşamdan demokrasiye, kadın haklarından modern eğitime kadar pek çok alanda büyük bir aydınlanma devrimi yaşadığını belirten Başkan Gümüş, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkına en uygun, en modern yönetim sisteminin Cumhuriyet olduğuna kanaat getirerek Cumhuriyeti ilan etmiştir. Cumhuriyet; devlet yapısı, ulusal birlik, huzur ve toplumsal barışın en önemli güvencesidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda Cumhuriyetimizin taşıdığı önemi daha iyi anlıyor, Cumhuriyetin başarılarıyla ve kazanımlarıyla gurur duyuyoruz. Bizlere bağımsız, çağdaş, güçlü, bir devlet bırakan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin 95. yılı en büyük bayramımız kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 380 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.