Ahmed Ünal Bozyer

Ahmed Ünal Bozyer

GÜNDEM HIZLA DEĞİŞİYOR

GÜNDEM HIZLA DEĞİŞİYOR

Sonbaharın hüzünlü ayı Eylül’ün son haftalarını yaşıyoruz. Yeni umutlarla girdiğimiz ilkbaharı, ardından sıcak yaz aylarını, bu yıl maalesef beklentilerimizin çok ötesinde belirsizlikler ve karamsarlıklarla geçirdik. Eylül ayı ile birlikte sonbahara aşı bulundu, bulunacak umutlarıyla girdik. Aşı denemeleri sınırlı da olsa başladı ama hasta sayımız yine her geçen gün artıyor. Eğitim öğretim yılını buruk karşıladık, öğrenciler öğretmenlerini, okulunu, arkadaşlarını, öğretmenler de öğrencilerini, okul hayatlarını özledi. İnşallah salgınla ayrılanlar kısa sürede kavuşurlar. Yeni eğitim, öğretim yılımız her şeye rağmen hayırlı olsun…

Üniversitemize yeni öğrencilerimiz geldi, kayıtlarını dijital ortamda yaptılar, henüz kendileriyle tanışmadık. Üniversite yönetimi bu dönem eğitim öğretimin bazı bölümler hariç uzaktan öğretimle sürdürüleceğini ilan etti. Kötekli, Mayıs ayına nazaran yeni normal dönemle birlikte hareketlilik kazanmış olsa da eski canlılığına bu dönemde de kavuşamayacak. Gelecek hafta ders kayıtlarının yapılmasının ardından 5 Ekimde üniversitede de eğitim başlayacak.

Seyircisiz olsa da futbol sezonu açıldı. İki haftadır maçlar oynanıyor. Muğlaspor haftayı yenilgiyle kapattı. Gündelik hayatımızda kuşkusuz spor karşılaşmaları önemli bir yer tutar. Heyecanlı, rekabete dayalı, centilmence bir sezon dileyelim, hakemlerin değil sporun öne çıktığı şaibesiz ligler yaşayalım.

Terörle mücadele devam ediyor, sınır ötesi operasyonlar yapılıyor, bu zor şartlarda görev yapan askerimizin, güvenlik güçlerimizin aman ayaklarına taş değmesin…

Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi umudumuz oldu, darısı Akdeniz kaynaklarının başına. Navtex ilanlarıyla başlayan süreç Akdeniz’in sıcak sularını daha da ısıttı. Suriye, Libya derken Yunanistan’la yaşananlar dış politikayı öncelikli gündem haline getirdi. Ayrıca bu gerilimler dövizin ateşini de yükseltti.

Salgın dönemi her ülkede olduğu gibi ekonomilerde daralmaya yol açtı. Bu daralma işsizliği körüklüyor, ekonomide durgunluğa yol açıyor. Bu dönemde dijital ortamlarda yeni iş imkânları açılsa da bazı alanlarda ciddi kayıplar, iflasları getiriyor. Hemen her alanda dijitalleşmenin öne geçmesi büyük bir dönüşümü de beraberinde getiriyor. İş dünyasının bu dönemi iyi analiz ederek önlemler alması gerekiyor diye düşünüyorum.

Yaz dönemi oldukça kurak geçti, Eylül’le birlikte yağışlar başlasa da özellikle büyükşehirlerde barajlar alarm veriyor. Muğla’mızda da yaz geldi mi geleneksel su kesintileri devreye giriyor. Kimi zaman kısa mesajlarla bilgilendirilsek de çoğu zaman hazırlıksız yakalanabiliyoruz.

Dünyada korona salgını gündem belirlemeye devam ederken Amerikan seçimleri de yaklaşıyor, tansiyon orada da yükseliyor. Bu şartlarda yapılacak seçimden kim kazançlı çıkacak, bekleyip göreceğiz.

Kısacası dünyada ve ülkemizde hayat hızla akıyor, gündem sürekli değişiyor. Salgının ağır etkisine rağmen sınırlı da olsa eğitimden spora, terörden siyasete, ekonomiden dış politikaya tüm alanlarda hareketlilik kendini hissettiriyor. Öncelikle sağlıklı günler dileyerek bu haftayı noktalayalım.

Bu yazı toplam 3269 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmed Ünal Bozyer Arşivi
SON YAZILAR