Güneş enerji santrali kuruldu

Güneş enerji santrali kuruldu
Muğla Belediyesi güneş santrali kurdu. Türkiye’de ilk defa TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ) lisanssız elektrik üretimi alanında ruhsat verdi. 534...

Muğla Belediyesi güneş santrali kurdu. Türkiye’de ilk defa TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ) lisanssız elektrik üretimi alanında ruhsat verdi. 534 bin 630 TL’ye mal olan güneş enerji santrali sayesinde Muğla Belediyesi yıllık 40 bin lira civarında tasarruf edecek. Belediye Başkanı Osman Gürün “Türkiye’de ilk defa kabulü yapılıp onay alan güneş enerji santralidir.  Belediye olarak çevre bilinci konusuna çok fazla önem veriyoruz” dedi.

Muğla Belediyesi ‘Sonsuz Kaynağımız Güneş’ isimli proje başlattı. Proje kapsamında 534 bin 630 TL’ye güneş enerji tarlası kurdu. Muğla Belediyesine ait mezbaha kurulan güneş enerji santrali sayesinde mezbaha tesislerinin yıllık enerjinin yüzde 78’ini karşılayacak. Projede en az 25 yıllık verimlilik garantili Fotovoltaik güneş panelleri kullanıldı ve yatırımın geri dönüş süresi yaklaşık 6 yıl. Sistemin ürettiği ortalama yıllık enerji miktarı ile 2013 yılı elektrik faturası bedeline göre (36 krş/KWs) yıllık elektrik fatura ödemelerine 40.000 tl civarında tasarruf sağlanacak. Tüketimin en düşük olduğu mayıs, haziran aylarında fazla enerjinin Lisanssız Elektrik üretimine ilişkin yönetmelik çerçevesinde, dağıtım şirketi AYDEM ile faturalaşma ve mahsuplaşma ile şebekeye verilecek.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman “Sonsuz Kaynağımız Güneş" projemiz, Türkiye’de ilk defa kabulü yapılıp onay alan güneş enerji santralidir.  Belediye olarak çevre bilinci konusuna çok fazla önem veriyoruz. Gelecek nesillere temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak en büyük görevimiz. Kentimizde çevre bilincini arttırmak için herkese örnek olacak projelerimiz devam edecek” dedi. Fotovoltaik; güneş pilleri ya da dizinleri sayesinde ışık kaynağından, çoğu zaman güneşten elektrik elde etme yöntemidir. Muğla ve çevresi coğrafi konumunun getirdiği avantaj sayesinde yüksek güneş enerjisi potansiyeline sahiptir. Muğla’da günlük ortalama güneşlenme süresi Türkiye ortalamalarının üzerindedir.

Bu haber toplam 568 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.