Gününü Pazar tezgahında kutluyor

Gününü Pazar tezgahında kutluyor
Muğla’nın Menteşe ilçesi Perşembe pazarında tezgahı bulunan Almanca Öğretmeni Akif Duran(36), Öğretmenler Günün Pazar tezgahında satış yaparak...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Perşembe pazarında tezgahı bulunan Almanca Öğretmeni Akif Duran(36), Öğretmenler Günün Pazar tezgahında satış yaparak kutladı. Öğretmen olmak için çok çabaladığını söyleyen Duran, “Atanamayınca, baba mesleği olan pazarcılığa başladım” dedi.

Seda Mığrık

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kurulan halk pazarında tezgahı bulunan Almanca öğretmeni Akif Duran, atanamayınca pazarcılığa başlayarak geçimini sağladığını belirtti. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden 2010 yılında mezun olduğunu dile getiren Duran, 3 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra atanmayı beklediğini fakat atanamadığını söyledi. Yaklaşık 10 yıldır atanmayı beklediğini söyleyen Akif Duran, “Atanamayınca, baba mesleği olan pazarcılığa başladım. Öğretmenlere günümü yıllardır Pazar tezgahında kutluyorum. Bende sınıfımda öğrencilerimle kutlamak isterdim” dedi.

“ÖĞRETMEN OLMAK İÇİN ÇOK ÇABALADIM”

Kendini bildi bileli pazarda olduğunu söyleyen Akif Duran, “2010 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Almanca Öğretmenliğinden mezun oldum. Mezuniyetim sonrası 3 yıl özel okulda öğretmenlik yaptım. Mezun olduğumdan beri atanmayı bekledimbelki de en büyük hayalim buydu. Neredeyse 10 yıl oldu hala atanamadım. Atanamayınca, baba mesleği olan pazarcılığa başladım. Bir gün atanırım diye beklerken yıllar geçti. Öğretmen olmak için çok çabaladım ama olmayınca da kendimi bırakmadım. Kendi işimize sarıldım. Biz 4 kardeşiz, en küçük olan benim ve bekârım. Atama olmadığı için evlenmeye de cesaret edemedim açıkçası. Önümü göremedim. Öğretmenlik içimde hep bir uhde olarak kaldı. Üniversite tercihlerimde çok mutluydum, şimdi sorarsanız hevesim kalmadı. Öğretmenlere günümü yıllardır Pazar tezgahında kutluyorum. Bende sınıfımda öğrencilerimle kutlamak isterdim” dedi.

Bu haber toplam 832 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.