Gürültüye af yok

Gürültüye af yok
Milas’ta son dönemde artan gürültülü egzoz ve yüksek sesli müzik şikayetleri nedeniyle Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü denetimlerini artırdı.Milas’ta...

Milas’ta son dönemde artan gürültülü egzoz ve yüksek sesli müzik şikayetleri nedeniyle Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü denetimlerini artırdı.

Milas’ta son dönemde artış gösteren gürültülü araçlara karşı Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerini artırdı. Duyarsız sürücülerin yüksek sesli müzik veya gürültülü egzoz kullanarak çevreyi rahatsız etmelerine sessiz kalmayan ekipler, denetimlerini artırarak ihlalde bulunan sürücülere cezai işlem uygulamaya başladı. Vatandaşların huzuru için gece gündüz aralıksız çalışan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik güvenliği için evrak, kask, emniyet kemeri ve alkol denetimi de yapıyor.

Günün her saatinde gürültü kirliliğine maruz kaldığını belirten vatandaşlar, “Duyarsız motosiklet ve otomobil sürücüleri yüzünden evimizde bile huzurlu değiliz. Gün içinde çarşıda veya işyerlerimizde, geceleri ise evimizde dinlenirken rahatsız ediliyoruz. Bana göre bu sürücülerin caydırılması için para cezası yetmez, psikolojik eğitime alınması gerekiyor.” sözlerini kullandı.

Öte yandan Milas’taki düğün ve işletmelerde kullanılan yüksek ses sorunu da devam ediyor. Düğün ve işletmelere zabıta denetimlerinin yapılmasını isteyen vatandaşlar, 2016 yılında belediye bünyesinde kurulan Çevre Denetim Birimi’ni hatırlatarak, “Bugüne kadar kaç denetim yapıldı, kaç kişiye ceza kesildi? Eğer böyle bir birim varsa neden çalışmıyor?” diyerek düğün ve işletmelerdeki gürültü kirliliğinden Milas Belediyesi’ni

sorumlu tuttu.

Bu haber toplam 708 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.