Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

GÜRÜN, ÖZCAN’I MECLİS’E Mİ HAZIRLIYOR?

GÜRÜN, ÖZCAN’I MECLİS’E Mİ HAZIRLIYOR?

Biz gazeteciler bulunduğumuz ortamlarda göze çarpan fotoğrafları okumayı biliriz.

O fotoğrafların birinden bahsedelim istedim bugün biraz.

Sözünü ettiğim fotoğrafı geçtiğimiz Çarşamba günü Muğlaspor-Bergama Belediyespor maçının oynandığı Atatürk Stadyumu’nda okudum aslında.

Bir önceki yazımda, Atatürk Stadyumu’nda oynanacak olan maçın Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının başladığı güne rast gelmesi nedeniyle Muğla protokolünün maça ilgi gösterdiğinden söz etmiştim.

Protokol sırasında gördüğüm, üstelik te Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün yanı başında yer alan bir hanımefendi, açıkçası okuduğumu düşündüğüm fotoğrafı kaleme almama sebebiyet verdi.

O hanımefendi CHP’de gençlik kotasından parti meclisine girmeyi başarmış Gizem Özcan’dı. Daha önce aynı kotadan parti meclisine girmiş Rana Bozkurt’da vardı ama aynı fotoğrafı okumamıza yol açacak bir görüntü sahnelenmemişti diye hatırlıyorum.

Yanılgı payımızı da düşünürsek, belki gözden kaçırmış da olabiliriz, malum insanoğluyuz hatırlamıyor olabiliriz de…

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün belli ki, genç siyasetçiyi alıp getirmiş, belediye başkanlığını yaptığı ilin adını taşıyan takımının maçına.

Ben bu getirişin boşuna olmadığını düşünüyorum. 

Aynı günün sabahında telefonlarımıza, CHP Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan adıyla gelen Mevlid Kandili mesajı ilgimi çekmiş, stadyumdaki görüntüyle vücut bulmuş ve bir gün sonrasındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı da, sözünü ettiğim fotoğrafı netleştirmişti algımda.

Malumunuz algı, duyularımızın aldığı bilgileri yakalayan, işleyen ve aktif olarak anlam kazandıran bir kabiliyettir.

Bu algıdan hareketle, “Neymiş o netleşmiş fotoğraf” sorusunu soracak olursak, Gizem Özcan’ın olası bir seçimde, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ekseninde Meclis yoluna doğru mu eviriliyor acaba diye soruya soruyla yanıt verme tespitinde bulunabiliriz.

Ben şahsen Gürün’ün yanı başından ayırmadığı Özcan’a yönelik etrafa verdiği görüntüyü böyle yorumladım.

Tabi bu tespitin doğru olup olmadığını zamanla görüp irdeleyeceğizdir.

Başka Gürün’ün partisi içindeki bu tip dizayn edici tutumlarını partilileri de iyi bilir. Kaldı ki, bundan önceki genel seçimlerdeki CHP’nin Muğla Milletvekili sıralaması, Gürün’ün listesi olarak adlandırılmıştı.

Gürün’ün şimdilerde o listede yer alan Mürsel Alban ve Burak Erbay ile her ne kadar zıt düşmüş olsa da, seçim döneminde listeyi kendisinin hazırladığı kamuoyunda çok dillendirilmişti.

İşte o Gürün ile zıt düştüğü isimlerden olduğu öne sürülen Burak Erbay da, Çarşamba günü Atatürk Stadyumu’nda Muğlaspor maçını izleyenler arasındaydı. Hem de Başkan Gürün ile arasındaki fiziksel uzaklık sadece Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın aralarında oturuyor olduğu kadardı.

Bu görüntü tamamen protokol zorunluluğundan kaynaklı bir yakınlık olarak yorumlanabilir pek tabi.

Belki de bu tespitlerin hiçbiri doğru değil ama yine de ortaya konan fotoğraf üzerine soralım:

“Başkan Gürün olası bir genel seçimde zıt düştüğü milletvekillerinden biri yerine Gizem Özcan’ı monte etme girişiminde mi” ya da “Gürün, Gizem Özcan’ı seçime mi hazırlıyor?”

Tabi bu tespiti yaparken, Gürün’ün parti genel merkezi üzerindeki etkisi, önceki dönemlerdeki gibi mi bunu da kestirmek şuan için mümkün görünmüyor.

Daha bu köprünün altından çok sular akar.

CHP’de aksiyon bitmez, Osman Gürün’ün başını çektiği Muğla CHP’de ise, hiç bitmez.

Bunun içindir ki, Gürün’ün yanında görüntü verdirdiği Gizem Özcan ile ilgili sözünü ettiğimiz fotoğrafı, kaleme aldığım tespitlerim doğrultusunda okumak çok ta zor olmasa gerek diyelim ve sonlandıralım.

Bu yazı toplam 1709 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR