Gürün Sivas Katliamı'nda Kaybettiğimiz Canları Andı

Gürün Sivas Katliamı'nda Kaybettiğimiz Canları Andı
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 35 aydının katledildiği Sivas katliamının 25.yılında bir anma mesajı yayımladı.Türkiye'nin doğusundan batısına insanı, kültürü, örfü adetiyle, renkleriyle, farklı...

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 35 aydının katledildiği Sivas katliamının 25.yılında bir anma mesajı yayımladı.

Türkiye'nin doğusundan batısına insanı, kültürü, örfü adetiyle, renkleriyle, farklı inançlarıyla mükemmel bir zenginliğe sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Anadolu'nun bu güzelliğinin, dayanışmasının, birlikteliğinin birçok tarihte ayrıştırıcı ve ötekileştiren politikalar ve olaylar ile bozulmak istendiğini söyledi. Bu olaylardan birinin de 2 Temmuz 1993 yılında Türkiye'nin farklı şehirlerinden aydınların, yazarların, sanatçıların katıldığı, halk ozanı Pir Sultan Abdal'ı anma etkinliklerinde Sivas Madımak Oteli'nde yaşandığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, 25 yıl önce Sivas'ta yaşanan insanlık suçunu hiçbir sebebin, hiçbir bahanenin yitirilen 35 canın tesellisi olamayacağını söyledi.

“Sevgi, hoşgörü, barış ortak dil olmalı, bu güzel coğrafyada kardeşçe yaşamalıyız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Sivas'ta yaşanan ve hala günümüzde aydınlatılamayan insanlık suçunun üzerinden tam 25 yıl geçti. Aydınlara, sanatçılara, bilim insanlarına ve çağdaş düşünceye saygısı, tahammülü olmayan karanlık zihniyetler ne yazık ki tarihin her evresinde kendini göstermiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, çağdaş, demokratik anlayışla, aydınların, sanatçıların, düşüncenin özgür olduğu, sevgi, hoşgörü dolu, hiç kimseyi ötekileştirmeden kardeşçe, barış içinde yaşayabileceğimiz bir Türkiye için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Özellikle siyasilere, devleti yönetenlere bu konuda büyük sorumluluk düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 25 yıl önce Sivas'ta kaybettiğimiz canlarımızı rahmet ve saygıyla anıyor, bu tür insanlık suçlarının dünyanın hiçbir coğrafyasında yaşanmamasını diliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.