Gürün ve Gümüş: imza verenlerden değiliz

Gürün ve Gümüş: imza verenlerden değiliz
MUSTAFA İNCİ-Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş CHP’de kurultayla ilgili imza vermediklerini söyledi.Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP’de süren...

MUSTAFA İNCİ-Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş CHP’de kurultayla ilgili imza vermediklerini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP’de süren kurultay tartışmaları konusundaki düşüncelerini açıkladı.  CHP’de bazılarının değişimden yana tavır aldıklarını ifade eden Başkan Gürün, kurultaya ilişkin şunları söyledi: “Ben imza vermedim. Her seçim sonucunun parti kurulları tarafından değerlendirilmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Benim hep söylediğim gibi, ‘Tencere sıcakken tutulmaz’. Biraz soğumasını beklemek gerek. Bilindiği gibi son kurultayda sayın genel başkanımızı ve parti yönetimini iki dönem için seçtik. İlki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi, ikincisi yerel seçimler. Bu noktada parti olarak kurultay tartışması yerine yerel seçimlere yönelik politik süreci başlatmak gerek. Yerel seçimlerin Ekim ya da Kasım ayında olma ihtimali var. Ancak o vakte kadar herkes kurultaya endekslenecek. Oysa bizim bir an önce yerel seçim stratejisini belirlememiz gerekiyor. Biz farklı bir seçim yaşadık. Her ne kadar milletvekili seçimi yaşasak da asıl seçim cumhurbaşkanlığı seçimi. Zira rejim değişti. CHP’nin bu rejime göre muhalefet yapma stratejisini oluşturması lazım. Bu nedenle ben yerel seçimlerden sonra kurultay yapılması gerektiğine inanıyorum. Ahmet gitsin Mehmet gelsin kurultayı değil”.

Rejim değişikliği ile ortaya çıkan yeni yapılanmayla ilgili tüm politikaların kısa süre içerisinde bir çalıştayla tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gürün, “Buna zamanımız var. Siyaset yapma ve politika üretmek amaçlı çalıştayda program için mutlaka komisyonlar kurulmalı. Bu komisyonlarda STK’lar, meslek odaları, gazeteciler, bilim insanları yer almalı. Hazırlanan bu rapor delegelere göndermeli. Delegeler ilgilendiği konularda fikir ve görüşlerini bildirmeli. Örneklemek gerekirse A komisyonu raporu oluşturacak ve rapor bir sonuca bağlanacak. Ekonomi, sağlık, eğitim, tarım, turizm ve dış politika gibi temel konularda komisyon raporları oluşturulmalı. Raporlar öncelikle delegelere gönderilmeli. Her komisyon raporu okunarak tartışılmalı. Tüm bu çalışmalar bittikten sonra kurultay yapılmalı. Ahmet gitsin, Mehmet gelsin kurultay hatası tekrarlanmamalı. Tüm bu çoğulcu ve bilimsel çalışmaların sonunda yapılan bir misyon tarifi ile genel başkan belirlenmeli. Bir siyasi parti için ana başarı iktidar olmaktır. Şimdi olan hadise; ‘Genel başkan gitsin, Muharrem gelsin’ bu partiye yarar getirmez. Sistem adam tüketme üzerine kurulu. Muharrem bey dâhil tüm değerler, herkes bizim için değerli ve herkes mutlaka değerlendirilmeli. Bunu yaparsak partinin kuruluş amacı olan halka hizmeti yerine getirmiş oluruz.”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş “ CHP’de kurultay için imza toplanıyor. Kurultay delegesi olarak bin imza vermedim” dedi.

Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.