Gürün:15 – 24 Temmuz Basın Haftası Olmalı

Gürün:15 – 24 Temmuz Basın Haftası Olmalı
24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen gazeteci buluşması Karabağlar Yaylasında gerçekleşti....

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen gazeteci buluşması Karabağlar Yaylasında gerçekleşti. Gazeteci buluşması kapsamında il genelinde görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, son dönemde yaşananların ardından darbe hareketinin önlenmesinde etkin rol oynayan gazetecilere teşekkür ederken, “Bundan sonra basın bayramı 15-24 temmuz tarihlerinde kutlanmalı. Medya sektörünün gösterdiği duruş sayesinde teröristler emellerine ulaşamadı” dedi.

Karabağlar yaylası Keyf oturağında düzenlenen etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, il genelinde görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı. Kahvaltıda birer konuşma yapan Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Fethiye Gazeteciler Cemiyeti başkanları basından asnsürün kaldırılışın 108. yılında üstlendikleri misyonla toplumu objektif bilgilendirmeye devam ettiklerini belirtirken meslektaşlarının da basın bayramını kutlardı.

Cemiyet Başkanlarının konuşmalarının ardından konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Ülkemizde son günlerde yaşanan gelişmelerde basının ne kadar önemli bir güç olduğunu bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür’ sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Bu anlamda, Sansürün kaldırılışının 108. yıldönümünde yazılı, görsel ve işitsel yayın yapan basın kuruluşlarında, mesai saati gözetmeksizin çalışan tüm basın mensuplarının basın bayramını kutluyor, demokrasinin hakim olduğu bir gelecek diliyorum” dedi.

Son olarak konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Demokratik ve çağdaş toplumlarda basın 4. kuvvettir. Yaptıkları tarafsız, güvenilir, objektif haberlerle toplumu bilgilendirme, aydınlatma görevi basının ve gazetecilerindir. 15 temmuz gevesi yaşadığımız kalkışmanın ardından gazetecilerin gösterdikleri dik duruşla kalkışanların emellerine ulaşmasının önü kesilmiştir. Basın mensupları habercilik kurallarına uymalı, araştırmalı, yaptıkları haberlerde her iki tarafı da dinleyerek gerçekleri olduğu gibi yansıtmalıdır. Mesleki olarak birçok zorlukla karşılaşan gazetecilerin siyasi baskılardan uzak, tarafsız bir şekilde görevlerine yerine getirebilmesi toplumun menfaatleri ve geleceği için de önemlidir. Ancak günümüzde gazeteciler mesleki zorluklarının yanında siyasi iradeyle de mücadele etmekte, taraf ve bertaraf olmamak arasında gidip gelmektedirler. Amaçları toplumu doğru bilgilendirmek olan ve yaptıkları haberler yüzünden tutuklanan gazetecilerin sayısı ne yazık ki günümüzde küçümsenemeyecek kadar fazladır.  Kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi için tüm zorluklara göğüs geren, çoğu zaman canlarını bu yolda feda eden halkın gözü, kulağı olan, basın dünyasının bütün değerli, fedakar, emekçi gazetecilerin bundan böyle basın bayramının 15-24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı olarak kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Abulut Belediye Başkanı Osman Gürün’e cemiyet rozeti takarak Muğla Gazeteciler Cemiyeti fahri üyeliğini verdi. Gazeteciler buluşması toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Hasan Telli

Bu haber toplam 808 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.