GÜVEN AKARKEN, “ESNAFIMIZ KİME SAHİP ÇIKACAĞINI BİLİR”

GÜVEN AKARKEN, “ESNAFIMIZ KİME SAHİP ÇIKACAĞINI BİLİR”
SİNEM KAPLAN- Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, önümüzdeki günlerde yapılacak olan 10. Olağan Genel Kurul öncesi açıklamalarda bulundu. Akarken, “Esnafımız kime sahip çıkacağını bilir. Önümüzdeki...

SİNEM KAPLAN- Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, önümüzdeki günlerde yapılacak olan 10. Olağan Genel Kurul öncesi açıklamalarda bulundu. Akarken, “Esnafımız kime sahip çıkacağını bilir. Önümüzdeki döneme merhaba demek istiyoruz” dedi. Ayrıca Başkan Akarken yeniden başkan seçilmesi halinde uzun zamandır planını yaptığı anaokulunu açmak istediğini belirtti.

7 Ocak tarihinde yapılacak olan Genel kurul öncesi Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, Menteşe’de bulunan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni dönem için aday olduğunu bir kez daha belirten Akarken, “Önümüzdeki döneme merhaba demek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Esnaf çocukları için kar amacı gütmeyen bir anaokulu açma hayali olduğunu söyleyen Akarken, yeni dönemde başkan seçilmesi halinde okulu açmak istediğini ifade etti.

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Benim çocuklarım eşim ve ben çalıştığımız için fırında un çuvallarının üzerinde büyüdü. Uzun zamandır hayalini kurduğum bir projem var. Bir anaokulu yapmak istiyorum. Esnaf çocuklarının biraz daha rahata kavuşması için kar amacı gözetmeyen bir okul yapmak istiyorum. Geçtiğimiz sene yapmak istedik fakat pandemi dolayısıyla projemizi hayata geçiremedik. Pandemi dönemi esnaflarımızdan para talep edemediğimiz için bu dönemde elimizde olan parayı erittik ve projemiz kaldı. Dolayısıyla önümüzdeki dönem en büyük projem bu anaokulu. Çocuklar bizim geleceğimiz onlara yapılan yatırım en doğru yatırımdır” dedi.

“SADECE ESNAFIMIZIN FAYDASINI DÜŞÜNÜRÜZ”

Esnafın mutlu olduğunu dile getiren Güven Akarken, “Geçtiğimiz görev süremiz olan 4 yıla bakarsak ilk yönetime geldiğimiz dönem odamızı borçla devir aldık. Herhangi bir geliri olmayan, istediği hizmeti yapamayan, bilgisayarı bile olmayan bir odayı aldık. Bugün geldiğimiz konum itibari ile iki tane ofisimiz var, hizmet aracımız var, bankada paramız var, hiçbir yere borcumuz yok. Yani tıkır tıkır işleyen bir sistem var. Esnafın mutlu olduğu bir sistem var. Dolayısıyla önümüzdeki dönem de esnafın isteği ve desteği ile tekrar adaylığımızı koyduk. Esnaf bizi destekliyor. Şuana kadar yaptığımız hizmetleri gazete başlıklarını açıp baktığınızda görebilirsiniz. Özellikle pandemi döneminde yaptığımız çalışmaları. Biz sadece esnafımızın faydasını düşünüyoruz” dedi.

Akarken, “Özellikle bu seçim döneminde, seçimlerimizin içinde olmayan insanlar müdahil olmaya çalıştı ama bunlar beyhude çabalardır. Esnafımız kime sahip çıkacağını bilir. Töresel ürün diyen diye İstanbul’dan buraya insan getirip panayır kuruyorlar. Dolayısıyla bu panayıra karşı verdiğimiz mücadeleden sonra bize karşı bir reaksiyon olduğunu görüyoruz. Bizim vicdanımız rahat, doğru olanı yaptık. Esnafımızın yanında yer almamız gerekiyordu biz de böyle yaptık. Bir daha yine aynısını yaparız” şeklinde konuştu.

“2 MİLYON DEĞERİNDE OLAN 2 AYRI OFİSİMİZ VAR”

Esnaf çocuklarına burs verdiklerini söyleyen Akarken, “Geriye dönüp baktığımızda odadan bir şeyler satarak çalışan paralarını ödediğimiz zamanlardan 2 milyon değerinde olan 2 ayrı ofisimiz olduğu dönemlere geldik. Bu ofislerin alım döneminde 30 ay boyunca aldığım maaşları odaya bağışladım. Aynı zamanda yönetim ve denetim kurulu üyeleri arkadaşlarım oturum paralarını almadılar yine odaya bağışladılar. 25 esnaf çocuğumuza burs veriyoruz. Önümüzdeki dönem bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Talep eden herkese destek olacağız. Esnafımız için yaptığımız ve yapacağımız esnaflar devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 615 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.