GÜZEL HABERLER GELİYOR

GÜZEL HABERLER GELİYOR
Yangın bölgelerinden güzel haberler alınmaya başlandı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Milas yangınının Yeniköy termik Santralı Bayır hattındaki yangının ve Fesleğen Bölgesindeki orman yangının önüne geçilmeye...

Yangın bölgelerinden güzel haberler alınmaya başlandı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Milas yangınının Yeniköy termik Santralı Bayır hattındaki yangının ve Fesleğen Bölgesindeki orman yangının önüne geçilmeye başlandığı kaydedilirken, Akçakaya kısmında çalışmaların yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

Yatağan Hacıveliler tarafında başlayıp Aydın Çine Akçaova tarafına geçen yangında rüzgarın etkisiyle yangının tekrar yatağın bölgesine doğru yayıldığı şu anda hem Çine tarafından hem de Yatağan tarafından yangının devam ettiği belirtildi. Etkisini oldukça kaybeden yangına havadan da yoğun bir şekilde müdahale ediliyor.

Kavaklıdere tarafına başlayan daha sonra Muğla bölgesinde yayılan, dün tekrar rüzgarın ters dönmesi ile yönünü Yılan ile Şenyayla bölgesine çeviren yangının şu anda bölgedeki en geniş alanla devam eden yangın olarak görünüyor. Bu yangında şu an itibariyle Göktepe Kulesi'nin Yatağan taraflarında ve Kavaklıdere kısmında yanmalar devam ediyor.

Yangının Doğu hattı olan Yılanlı Bölgesi, Şenyayla köyü civarında da çalışmalar yoğunlaştırıldığı ve yine bu yangının Muğla Bayır tarafındaki hattında da yanmaların devam ettiği kaydedildi.

Hava gücü olarak en fazla yoğunlaşılan, Kavaklıdere’de başlayarak Muğla bölgesinde yayılan yangına 10 helikopter ve iki uçak havadan müdahale ediyor.

Köyceğiz'de 10 gündür devam eden yangın bugün Otmanlar köyü civarında ve Köymen yaylası civarında etkisini devam ettiriyor. Köyceğiz yangına da havadan 4 uçak ve helikopter katılıyor.

Çevre illerde etkili olan yağışlı hava kütlesinin müdahaleleri kolaylaştırdığı ifade edildi.

Bu haber toplam 517 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.