“Güzellik Çeşmesi” kaderine terk edildi

“Güzellik Çeşmesi” kaderine terk edildi
Datça’da Cumalı Mahallesi Çeşme Köy meydanında köy halkının su ihtiyacını karşıladığı iddia edilen ve “Güzellik Çeşmesi” olarak bilinen...

Datça’da Cumalı Mahallesi Çeşme Köy meydanında köy halkının su ihtiyacını karşıladığı iddia edilen ve “Güzellik Çeşmesi” olarak bilinen çeşmenin 30 yılı aşkın bir süredir borularının değişmediği iddia edildi.

Neval Çolak

Muğla’nın Datça ilçesi Cumalı Mahallesi’nde bulunan Çeşme meydanındaki çeşmenin 30 yılı aşkın bir süredir borularının değişmediği, gerekli mercilere başvuruların yapılmasına rağmen hiçbir sonuç alınamadığı iddia edildi.

“Güzellik Çeşmesi” kaderine terk edildi

2006 yılında “Marmarisli Hacı Özden Kutluay” adına bir hayırsever tarafından çeşmenin sadece inşaatı yenilenerek şadırvan haline getirildiği öne sürüldü. İddialara göre, inşaat sırasında deponun içinden hamam böcekleri çıktığı için deponun temizliğinin yapıldığı ancak boruların değişmediği öne sürüldü.

Çeşme Köylüler yaklaşık 5 yıldır Datça Belediyesi ile Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (MUSKİ) çeşme ve boruların temizlenmesi için müracaat ettiklerini fakat hiçbir şekilde hizmet alamadıklarını dile getirerek, hem kendilerinin hem de çevre köylerin içme suyu olarak kullandıkları meydandaki çeşmenin, 30 yılı aşkın bir süredir yapılamayan temizliğinin biran önce yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.