Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

HABERLERİMİZLE YAŞAMLARA DOKUNMAK

HABERLERİMİZLE YAŞAMLARA DOKUNMAK

Bir haberci için en güzel duygu, yaptığı haberin etki bırakmasıdır.

Hele ki bu duygu genç haberciler için en paha biçilmez olanıdır.

Muğla Gazetesi ve diğer kardeş gazeteleri Muğla Haber ve Muğla Postası, her gün kamu yararı içeren haberleriyle gündem belirliyor.

Her gazetenin başlığında “Muğla” ibaresinin yer alması, bu gazetelerin ana gündeminde Muğla ve tabi ki beraberinde kamu yararına olan haberlerin öncelikli olmasından.

Yani derdimiz şehir ve halk.

Kamu yararı haberler diyorum inanın siyasi içerikli haberlerden daha keyifli.

Siyasi içerikli yapılan ve bu yönde STK’lara kadar sirayet eden maksatlı haber ve yorumları hepimiz sosyal medya ortamlarından takip ediyoruz.

Takip ederken de, seviyenin ne kadar düştüğünü, insanımızın anlamak duygusundan uzak, tarafgir bir yapıya büründüğünü izlemek ve görebilmek mümkün.

Bunları kent ya da kentler adına olumsuz diyaloglar olarak nitelendiriyorum.

Bu olumsuz ve tarafgir yaklaşımların hedefi haline gelmektense, yönü, halktan yana taraf olmaya çevirmek önem arz ediyor.

Hal böyle olunca da, insan ve yaşam öykülerinin yanında, kamu yararı içeren konuların halk nezdinde daha fazla kabul gördüğünü haberlerimize olan yorum ve yaklaşımlardan anlayabiliyoruz.

İşte bu düşünceden yola çıkarak sürdürdüğümüz yayın politikamız kapsamında, nasıl ki daha önce meslek büyüğümüz Tuncay Dağlı’nın kaleminden Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’ndaki bakımsızlığı içeren haberin üzerinden Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından bakım çalışmalarının başlatıldığını büyük bir memnuniyetle duyurduysak, haftanın ilk iş günü olan Pazartesi günü, bir başka memnuniyet içeren bir gelişmeye daha vesile olduk.

Son kaleme aldığım ve genç meslektaşım Neval Çolak Arslan’ın haberleştirdiği Tavaslı ailesinin engelli çocuklarının tek mutluluğu olan dışarıyı izlediği pencere önüne araç park edilmemesine yönelik duba talebinin konunun muhatabı olan Menteşe Belediyesi tarafından kabul görmesi bizleri bir kere daha mutlu etti.

Etkili olan haberimiz ve köşe yazımız üzerine Menteşe Belediyesi, konuya duyarlılık göstererek, daha önce Tavaslı ailesinin dilekçeyle başvurup, olumsuz cevap aldığı konuyu adeta oldurdu.

Engelli ailesinin talebini haber ve yazımız kanalıyla değerlendiren Menteşe Belediyesi, engelli kardeşimiz Serkan Tavaslı’nın yaşama tutunmasına katkı vererek, ailenin evinin önüne yeterli olacak kadar duba dikip, araç parkını engelledi ve Serkan’ın o çok sevdiği dışarıyı ve gökyüzünü seyretmesinin önünü açtı.

Bu duyarlılıklarından dolayı Menteşe Belediyesi yönetimine teşekkür ederim.

Bizler ise, haberlerimizle insan ve toplum yaşamına dokunmayı sürdüreceğiz.

Bu yazı toplam 787 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR