Haftasonu sıcak hava etkisini kaybedecek

Haftasonu sıcak hava etkisini kaybedecek
Muğla bölgesi hafta içinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 10 ila 13...

Muğla bölgesi hafta içinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 10 ila 13 derece üzerinde seyretmesi uzun yıllar sonra Mayıs ayının en yüksek sıcaklık rekorunu kırdı.

Geçtiğimiz hafta hava sıcaklığının 10 ila 13 dere üzerinde artması Muğla’yı etkisi altına aldı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi’nden alınan bilgiye göre Muğla’nın sıcaklık rekoru kıran hava sıcaklığı 39.4 derece olarak kaydedildi.

HAVA SICAKLIĞI ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Muğla bölgesinde etkili olan hava sıcaklığının 21 Mayıs Perşembe günü itibari ile etkisinin azalması bekleniyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi’nden edinilen bilgiye göre, bölgenin Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisine gireceği, Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının bölgede hissedilir derecede10 ila 15 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiği öğrenildi. Hava sıcaklığının düşmesi ile sağanak yağmur ve fırtına beklendiği söylendi.

Bu haber toplam 444 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.