Hakkari Öğrencileri Muğla’yı Gezdi

Hakkari Öğrencileri Muğla’yı Gezdi
İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Hakkari’den gelen 40 öğrenci 5 öğretmen, Muğla’yı gezdi.İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Hakkari’den...

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Hakkari’den gelen 40 öğrenci 5 öğretmen, Muğla’yı gezdi.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Hakkari’den gelen 45 öğrenci, Muğla’yı gezdi. Proje çerçevesinde kentte misafir edilen 45 öğrenci, Menteşe ilçesindeki Yağcılar İş Hanı, Konakaltı Kültür Merkezi, Muğla Müzesi ve Kurşunlu Camisi'ni ziyaret etti.

Valilik önünde düzenlenen uğurlama törenine Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı. Üzerinde "Biz Anadolu'yuz" projesi" tişörtleri bulunan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek yakından ilgilenen Vali Akbıyık'ın 'daha önce hiç Muğla'ya giden var mı?' sorusuna ise öğrenciler gitmedikleri cevabını verdiler.

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanımefendiye, 'Biz Anadolu'yuz projesini yürüten İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya teşekkür ediyoruz. Hakkari'de 2018-2019 yılında yaklaşık 250'ye yakın öğrenciyi geziye gönderdik. Bir önceki dönem ise binin üzerinde öğrenci gönderildi. İnşallah bütün çocuklarımız Türkiye'nin her yerini görecekler. Tarihi, turistik ve kültürel güzelliklerini gördüler. İstanbul, Ankara ve Muğla gibi birçok ile görme fırsatı buldular. Bu da ileride eğitimlerinin gelişmesine katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Projeyle pek çok ilki yaşadıklarını aktaran çocuklar, Muğla’nın eşsiz güzelliklerini görmekten çok mutlu olduklarını, ilk defa uçağa bindiklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 331 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.