“HALKI YOKSULLAŞTIRANLAR ŞİMDİ DUA EDİN DİYOR”

“HALKI YOKSULLAŞTIRANLAR ŞİMDİ DUA EDİN DİYOR”
Demokratik Sol Parti Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakara Suresinden ayet okumasını düzenlediği basın açıklamasıyla eleştirdi.Ekonomi kitabı yazan bir Cumhurbaşkanının kötü ekonomik gidişat...

Demokratik Sol Parti Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakara Suresinden ayet okumasını düzenlediği basın açıklamasıyla eleştirdi.

Ekonomi kitabı yazan bir Cumhurbaşkanının kötü ekonomik gidişat karşısında halka sabredin mesajı verdiğini söyleyen DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, “Ekonominin kötüye gittiğini en son ülkeyi yönetenler gördüğü için bahane üretemediler. Klasik söylemlere başvurarak, dış güçler saldırıyor, stokçular hainlik yapıyor, demeye başladılar. Şimdi ise korkuyorlar, çünkü şimdi aç bıraktıklarının, mallarına, canlarına kastettiklerinin sabırlarının taşmasından, kendilerini sandıkta sınamasından çok korkuyorlar” dedi.

“EKONOMİ KİTABI YAZANLAR YENİDEN AYET OKUMAYA BAŞLADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakara suresinden alıntı yaptığı açıklamasına değinen Başkan Aşkar, “Okuduğu ayetin Türkçe anlamı ‘Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınarız. Sabredenleri müjdele’ halka bu ayet ile mesaj veren Cumhurbaşkanı, düne kadar ekonomi kitabı yazdığını söylüyordu. Şimdi ise ayet okuyor. Böyle olunca da bize de “işte siyasi İslam budur ve işte iktisadi İslam budur’ demek düşmez mi? Siyasi kısmının korkutma ve candan eksiltme, iktisadi kısmının maldan ve ürünlerden eksiltme ve açlık olduğu bir rejimde yaşıyoruz nitekim. Geçen ay ne demişlerdi? ‘Felaket tellallarına prim vermeden Türkiye'yi üretim, ihracat, yatırım ve istihdam temelleri üzerinde yükseltmeyi sürdüreceğiz.’ Ama resmen ve alenen açlık müjdesi, felaket müjdesi de verilen bir yerde yine bize sadece fukaralık düştüğünde ‘açııız!’ diye fukaralık edebiyatı, felaketlere maruz kaldığımızda ‘felaket vaaar!’ diye felaket tellallığı yapmayalım de ne yapalım. Dünya ‘pandemi krizinde’ deyip, başımıza gelenleri, zulüm, eşitsizlik ve vahşi sömürü ile değil de sadece dış güçlerle filan açıklayacağız ve edebiyat değil de ‘tahlil’ mi yapmış sayılacağız? Aman fukaralık edebiyatı yapıyor demesinler diye insanları aç bırakan sömürü düzeninin çarkına tükürmeyecek miyiz?  Elbette bugün, solcu olabilmek, insan kalabilmek, bıkmadan usanmadan açlıkla mücadele etmektir, !açlık var, yoksulluk var’ diye bunların sebeplerini teşhir etmektir ve öncelikle bu felaketlerden kurtulmak için siyaset yapabilmektir” şeklinde konuştu.

“HALKI ALDATIP ÇİFTE MAAŞ ALANLAR RABBENA HEP BANA DİYOR”

DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Anketleri ve AKP’nin eriyen oylarını seyretmekle yetinmeyelim, dolar karşısında eriyen lirayla birlikte eriyip bitmekte olan bedenleri hep konuşalım ki öfkemiz ve çarelerimiz erimesin. Halkı aldatıp, çifte maaş alıp, ‘hep bana Rabbena’ demekten başka bir şey yapmayanların tepemize çöreklendiğini haykıralım. Sadece açlık ve yoksulluk değil, tarikat yurtlarında çocuk istismarları, kadın cinayetleri felaketleriyle yüz yüze olduğumuzu unutturmayalım. AK Parti sayesinde insanlar dine sığınıyorlarmış ve bu inançları sayesinde hayata tutunuyorlarmış. Oysa asıl felaket aç insanların ‘inançlarını’ da yemesi değil midir? Yiyorlar işte, yediler işte.

Sokaklarda, pazar yerlerinde AK Parti’ye oy vermiş olanlar bile çöpten ekmek ararken başka ne yapmış oluyorlar? Bunları söylemek felaket tellallığıymış. İyi de bizlere felaket tellalları diyenlerin Belli ki Şirretlikleri şirazeden çıkmıştı. Günah işleme özgürlüğü var, rüşvet değil himmet var bile diyebilmişlerdi. Unutmayalım, o günlerde Rıza Sarraf’tan aldığı ‘hediyelerle’ günah işleme özgürlüğünü kullandığı iddia edilen ve yukarıdaki Bakara suresiyle de ‘bakara-makara’ diye dalga geçen Egemen Bağış şimdi de devleti ve Cumhurbaşkanını temsilen Prag Büyükelçisi olarak görev başında. Pudra şekerlerini de unutmayalım. Kuran’dan ayet okurken açlık olduğunu, ‘yeni ekonomi modeline geçiyoruz’ müjdesini (!) verirken bugüne dek yaptıklarının bir işe yaramadığını ilan ediyor ve yol açtıkları kendi felaketlerinin de tellallığını yapmış oluyorlar.

Elbette en sinsi ve tehlikeli felaket tellallığı. Onların korkutma ve candan eksiltme, maldan ve ürünlerden eksiltme ve açlık rejimlerinin önlenemeyeceğini baştan kabullenmek, onların yenilmez olduğunu ilan etmektir. Oysa yaşayarak görüyoruz, özellikle yerel seçimlerden sonra gündem belirleme kabiliyetleri neredeyse ortadan kalktı. Kendi yarattıkları felaketler üzerinde debelenmekten başka bir iş bilmiyorlar. Sabredenlere müjde veriyoruz diye avutuyorlar ya, asıl sabırsızlar verecek müjdeyi, onların çekip gittikleri müjdesini.”

Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.