Halluks Valgus Ameliyatı Kabusunuz Olmasın

Halluks Valgus Ameliyatı Kabusunuz Olmasın
Sivri burun ve topuklu ayakkabı giyenlerde sık görülen ayak hastalığı halluks valgus kadınların adeta korkulu rüyası... Ayakta kötü görüntüye sebep olan hastalık ağrı nedeniyle yürüme güçlüğüne yol açıyor. Tek tedavi...

Sivri burun ve topuklu ayakkabı giyenlerde sık görülen ayak hastalığı halluks valgus kadınların adeta korkulu rüyası... Ayakta kötü görüntüye sebep olan hastalık ağrı nedeniyle yürüme güçlüğüne yol açıyor. Tek tedavi ameliyat ancak bayanlar bu ameliyattan oldukça korkuyor.

Özel Yücelen Hastanesi Oprtopedi ve Travmatoloji Doktoru Mehmet Ali Salın, Bodrum'da yaşayan Özlem Yılmaz ( 29 ) adlı hastaya tek seansta çift halluks valgus ameliyatını yaptı. Başarılı geçen ameliyat sonrası Op.Dr. Salın Halluks Valgus hakkında bakın neler söyledi.

Halluks Valgus nedir?

Halluks valgus, ayakkabı giymeyi ve yürümeyi zorlaştıran bir ayak hastalığı. Özellikle sivri burunlu ve topuklu ayakkabı giyen kadınlarda 40’lı yaşlardan itibaren halluks valgus görülme oranı oldukça yüksek. Güzel ayaklara sahip olmak özellikle kadınlar için büyük önem taşıyor.

AYAK BAŞPARMAĞI DIŞA DÖNÜYOR

Ayaklarının görüntüsünden rahatsız olan kadınlar, sandalet ve açık ayakkabıların saltanat sürdüğü yaz günlerinde adeta işkence çekiyor. Op. Dr.Mehmet Alis Salın,  kadın erkek herkeste görülebilen halluks valgus hastalığının özellikle sivri burunlu ve topuklu ayakkabı giyen birçok kadının hayatını kabusa çevirdiğini söyledi. Bagatur, ayak başparmağının kendiliğinden ve kalıcı olarak dış yana doğru yönelmesiyle yaşanan bu rahatsızlığın, ağrı sebebiyle yürümeyi güçleşletirdiğini, ayağın genişmesi ve kemik çıkıntısı sebebiyle de ayakkabı giymeyi zorlaştırdığını ifade etti.

GİYMEYE MECBURSANIZ ÖNLEM ALIN

Ayakkabıyı mümkün olduğu kadar kısa süre ayağınızda tutun, burnu dar olmayan modelleri tercih edin, topuğu çok yüksek olmayanları seçin, içini silikon ya da kauçuk-deri gibi cisimlerle destekleyin, ayakkabıyı çıkarınca ayaklarınıza bakım tuzu ve sıcak suyla banyo yaptırın.

HASTALIK TEKRAR ETMEZ

Op.Dr. Mehmet Ali Salın, halluks valgus’un ilerlemesini engellemek ya da tedavi etmek amacıyla kullanılan bir takım cihazlar var ama bunlar hastalığı tedavi etmediği gibi genellikle ilerlemesini de engellemez. Halluks valgus’un tedavisi ameliyattır. Hastalar hastanede bir gün kalır, ertesi gün ev içinde yürümeye başlarlar. Yaklaşık 20 gün içinde de sokağa çıkabilirler. Hangi ameliyatın yapılacağına halluks valgus’un ne kadar ilerlemiş olduğuna göre karar verilir. Hasta için doğru seçilmiş ve doğru uygulanmış bir ameliyatla kesinlikle tekrarlamaz.

Başarılı geçen ameliyat sonrası “ Allah'a şükür ameliyatım oldukça başarılı geçti, şimdi sağlıkla yürüyeceğim bir ay'ın sonunu sabırsızlıkla bekliyorum. Ben de oluşan Halluks Valgus genetikti bense doktorumun aksine belki doktorum bana kızacak ama topuklu ve parmak arası gşyebileceğim günlerin hayalini kuruyorum ” dedi.

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.