HAMİLE EŞİNİ BIRAKIP YANGINA KOŞTU

HAMİLE EŞİNİ BIRAKIP YANGINA KOŞTU
Muğla Köyceğiz’deki orman yangınında eşi benzeri görülmemiş bir vefa örneği. Her an doğum yapması beklenen eşini evde bıraktı, gönüllü olarak alevlerle savaştı. Eşi “ben başımın çaresine bakarım sen git. Yeter...

Muğla Köyceğiz’deki orman yangınında eşi benzeri görülmemiş bir vefa örneği. Her an doğum yapması beklenen eşini evde bıraktı, gönüllü olarak alevlerle savaştı. Eşi “ben başımın çaresine bakarım sen git. Yeter ki yangın söndürülsün” dedi. Orman kahramanı Melih Aslan, gazetemize konuştu: “Ormanlarımız için, ülkemizin bütün çocukları için, yeni doğacak kızım İkra için, yangınlarda hayatını kaybedenler için, çocuklar portakalın tadını bilsin diye, oğlumla birlikte alevlerle savaştık”

MİKAİL ZEYBEK

Muğla Köyceğiz’deki çıkan orman yangınında, eşi benzeri görülmemiş bir vefa örneği ortaya çıktı. Her an doğum yapması beklenen eşini evde bıraktı, alevlerle savaşmaya gitti. Gönüllü alev savaşçısı 15 yıl Köyceğizspor’da top koşturdu. Kısa bir dönem turizm sektöründe çalıştı. Şuan işsiz. 40 yaşındaki Melih Aslan, ülkenin çocukları için doğacak kızı İkra için, Marmaris’teki yangında hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir için geleceğimiz için yangınla mücadeleye katıldı.

3 KEZ ZEHİRLENDİ

Melih Aslan gönüllü olarak yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangınla mücadele ederken 3 kez zehirlendi, hastaneye yatırıldı. Dinlenmesi gerekirken, kendisi gibi alevlerle mücadele eden arkadaşlarını yalnız bırakmak istemedi. Serumunu bitirir bitirmez tekrar ekibine katılarak söndürme çalışmalarına devam etti.

KIZIM HER AN DOĞABİLİR

Marmaris İçmeler’deki 27 Haziran’daki orman yangınında alevlerle savaşırken şehit olan Görkem Hasdemir’in çocukluk arkadaşı olan Melih Aslan, orman yangının ilk çıktığı andan beri hem Köyceğiz’de hem Dalaman’da söndürme çalışmalarına katıldı. Orman kahramanı Melih Aslan gazetemize konuştu. Alev savaşçısı Aslan, “Eşim her an doğum yapabilir. İkra ismini koymayı düşünüyoruz. İkra her an doğabilir. Ama ben yangının ilk çıktığı anda evde oturamadım. Yangın söndürme çalışmalarına katılmak istedim. Eşim yangınla mücadeleye katılmamı destekledi. ‘ben evde kendi başımın çaresine bakarım’ dedi. Eşimi evde bırakarak söndürme çalışmalarına katıldım.” dedi.

GELECEĞİMİZ İÇİN CANIMIZI VERMEYE GİTTİK

Geleceğimiz için alevlere mücadeleye katıldığı belirten Aslan, “Marmaris’teki yangında şehit olan Görkem Hasdemir için, ülkemizin çocukları için, her an doğacak kızım İkra için, geleceğimiz için yangınla mücadeleye katıldım. Bazı kimseler gibi elimize telefon alıp sosyal medyadan yayın yapmadım. Kahvede oturmadım. Ekip arkadaşlarımla birlikte alevlerle savaştım. Geleceğimiz için canımızı vermeye gittik.  Ekip arkadaşlarımın kaldığı yeri kilitlemişler. Onları evimde misafir ettim. Koca yürekli ekip arkadaşlarım, Mahmut Çoşer, Serdar Çalık, Levent Özçakır, Lütfü Özüdoğru, Görkem Murat Dinç ve Hakan Eksen’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.

ÇOCUKLAR PORTAKALI TADABİLSİN DİYE

Aslan’ın, 6 yaşındaki oğlu Mehmet Ayhan da yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Baba oğul alevlerle savaştı. “Oğlum da bir başka yangın bölgesinde söndürme çalışmalarına katıldı. Alevlerin arasında can verenler oldu.” diyen Aslan şöyle devam etti: “Ben çocuklarımız bu bölgede ormanların ne kadar güzel olduğunu bilsin diye. Yeni doğacak bütün çocuklar, ünlü Köyceğiz portakalının tadabilsin diye. Ağaçların ne kadar kıymetli olduğunu bilsin diye bir katkı verebildiysek ne mutlu bize.”

İŞTE ANADOLU KADINI: YETER Kİ YANGIN SÖNDÜRÜLÜRSÜN

Her an doğum yapması beklenen eşi Aydan Aslan da evde kendi başının çaresine baktı. Kocasına yangınla mücadeleye katılmasını destekledi. Kocasıyla gurur duydu. Aydan Aslan, “Ben başımın çaresine bakarım dedim. Zaten kendisi de yangınla mücadeleye katılmak istiyordu. Gitmesini söyledim. Çünkü bu memleket bizim. Ormanlarımız bizim için çok değerli. Sancılarım oluyor ama ben bir şekilde kendime bakabilirim. Ambulans çağırırım, komşulardan yardım isterim. Yeter ki yangın söndürülsün. Çocuklarımız bu ormanları bilsin, kamp yapabilsin, arılar bal yapabilsin, zeytinler yetişsin. Bütün bunlardan çocuklarımız faydalanacak. Kocamla gurur duyuyorum.” dedi.

Bu haber toplam 398 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.