Hassas köpekler

Hassas köpekler
Deprem bölgelerinde görev yapan hassas burunlu köpeklerin, enkaz altında kalan canların kurtarılmasında büyük bir görev üstlendiği belirtildi.İzmir'deki...

Deprem bölgelerinde görev yapan hassas burunlu köpeklerin, enkaz altında kalan canların kurtarılmasında büyük bir görev üstlendiği belirtildi.

İzmir'deki arama kurtarma çalışmalarına katılan Jandarma Arama Kurtarma Ekibi’ ndeki detektör köpekler, enkaz altında tespit ettikleri üç kişiyi hayata bağladı.

Haber Merkezi

Detektör köpekler arama kurtarma ekiplerin çalışmalarında yer alıp, adeta zaman ile yarıştıkları ve özel olarak eğitilen ‘Hassas Burunlu Detektör Köpekler’ in, hayat kurtarmak için canla ile başla mücadele verdiği belirtildi.

Arama kurtarma ekiplerine büyük fayda sağlayan isimsiz kahramanların, deprem yaşanan birçok yerlerde görev aldığı ve bir canlıyı tespit ettiği anda, havlama şekliyle eğiticisine bilgi verdiği aktarılırken, detektör köpeklerin, bir cesedin yerini tespit etmesi durumunda ise o yeri eşeleyip, bölgeyi gösterdiği açıklandı.

Ayrıca, özenli bir eğitim sürecinden geçen bu köpeklerin, altı ay süren bir eğitiminden sonra arama kurtarma ekiplerinin vazgeçilmesi olduğu da aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Bu haber toplam 798 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.