“Hasta sayımızda düşüş var”

“Hasta sayımızda düşüş var”
Salgınla mücadele sürecinde Menteşe’deki olumlu seyri değerlendiren Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, “Hasta sayımızda düşüş var” dedi.Sinem KorkmazCoronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Muğla’da vaka...

Salgınla mücadele sürecinde Menteşe’deki olumlu seyri değerlendiren Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, “Hasta sayımızda düşüş var” dedi.

Sinem Korkmaz

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Muğla’da vaka sayılarında düşüş yaşandığını söyleyen Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, şehirdeki olumlu seyri gazetemize değerlendirdi. Yoğun bakım hastalarında büyük oranda azalma olduğunu vurgulayan Şahin, “Tedbirli gidilir ve aşılama süreci devam ederse, hastalığı kontrol altına alabiliriz” dedi.

“GENEL HASTA SAYILARINDA DA DÜŞÜŞ VAR”

Günlük yapılan test sonuçlarına göre pozitif vakalarda düşüş yaşandığını belirten Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, “Vaka ve hasta sayısında düşüş yaşanıyor. Hem yatan hasta sayımızda hem de yoğun bakımda yatan hasta sayımızda gözle görülür bir düşüş var. Önceden 7 yoğun bakım ünitemiz vardı, 50’ye yakın merkezde de yoğun bakım hastamız bulunuyordu. Muğla genelinde 100’e yakın yoğun bakım hastamız vardı. Şuan bu oran 2 yoğun bakıma düşmüş durumda. Muğla’da toplam 20 yoğun bakım hastası ya vardır ya yoktur. Genel hasta sayılarında da düşüş var. Bir ay öncesine kadar yapılan testlerde günlük pozitif sayısı 500 civarındaydı, şuanda testlerde de düşüş var” dedi.

“HASTALIK ETKENİ MUTASYONA UĞRADI”

Devam eden süreçte tedbirin elden bırakılmaması gerektiğine dikkat çeken Dr. Şahin, “Bundan sonraki süreç izlenecek politikaya bağlı. Eğer tedbirleri gevşetirlerse hastalık bulaşmaya devam edecek. Biraz daha tedbirli gidilir ve aşılama süreci devam ederse, hastalığı kontrol altına alabiliriz. En önemlisi tedbirlerde gevşeme olursa eskisinden daha kötü oluruz çünkü yeni hastalık etkeni mutasyona uğradı. Daha hızlı yayılarak daha çok öldürüyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.