Hastane personeline cihaz kullanım eğitimi verildi

Hastane personeline cihaz kullanım eğitimi verildi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yüksek akımlı oksijen terapi cihazı kullanımı için sağlık personellerine eğitim verildi.Ülke genelinde görülen Coronavirüs tedavisinde acil servisler ve yoğun bakım ünitelerinde...

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yüksek akımlı oksijen terapi cihazı kullanımı için sağlık personellerine eğitim verildi.

Ülke genelinde görülen Coronavirüs tedavisinde acil servisler ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılmaya başlanan yüksek akım oksijen tedavisi için hastane peresonellerine cihaz eğitimi verildi.

Yüksek Akımlı Oksijen Terapi Cihazı kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar, malzeme, temizlik, acil durum notları konulu eğitim, biyomedikal ekibi ve yoğun bakım ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, kullanıcı soruları ve karşılaşılan problemlerin cihazlar üzerinde görsel olarak anlatıldı.

YÜKSEK AKIMLI OKSIJEN TERAPI CIHAZI NEDIR?

Hipoksemik solunum yetersizliğinin tedavisinde acil servisler ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılmaya başlanan yüksek akım oksijen tedavisi, oksijenin ısıtılma ve nemlendirilme işlemleri sonrası çok yüksek akımlarda kullanılabilen güvenli ve hasta konforu yüksek bir destek tedavisidir.

En önemli özelliği yüksek akımda, yüksek oksijen fraksiyonunda ısıtılmış ve nemlendirilmiş havayı ölü boşluk ventilasyonu yaratmadan, konforlu ve non-invaziv olarak hastaya sağlamasıdır.

Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.