Hastanede neler oluyor…

Hastanede neler oluyor…
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son yıllarda garip şeyler oluyor. Hastane ilk önce çalışanlara mobbing uygulanmasıyla...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son yıllarda garip şeyler oluyor. Hastane ilk önce çalışanlara mobbing uygulanmasıyla gündeme geldi. Hemşiriler, hasta bakıcıları ve özel şirket elamanları mobbing ile gündeme gelmişti. Hastane yönetimi geçtiğimiz yıl bu iddiaların hepsini yalanlamıştı.  İddiaların yalanlanmasını bir kenara bırakın olayın faturası haber yapan gazetecilere kesilmişti…

Gazetelerin ve köşe yazarlarının yaşanan olayları aşırı derecede abarttığını söyleyen yöneticiler faturayı bizlere kesmişti. Bu yaşananlarla ilgili hastane de hiçbir soruşturmanın başlatılmaması da bir hayli ilginçti. O dönem bu mobbing uygulaması sümen altı edilmeye çalışıldı ve edildide. Ama şimdi işler değişti. Şimdi doktorlar kendilerine mobbing uygulandığı için istifa etmeye başladılar. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek…

Son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi'nde görevli uzman Dr. Necdet Munis, çalışma ortamının bozulduğunu ve kendisine mobbing uygulandığını öne sürerek görevinden istifa etti. Munis, bu iddiaları gerekçe göstererek 1 yıl içinde aynı serviste görevinden istifa eden ikinci doktor oldu. Bir yılda iki doktor aynı gerekçeyle istifa ediyor. Ancak hastane yönetiminden hala bir ses yok…

Çocuk Cerrahisi Bölümü'nde görevli, aralarında uzman Dr. Munis'in de bulunduğu 3 doktor, kendilerine Klinik İdare ve Eğitim Başkanı Prof.Dr. Savaş Demirbilek tarafından mobbing uygulandığı iddiasıyla 17 Ekim 2014 tarihinde Muğla İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayette bulunmuştu. Şikayetler üzerine soruşturma başlatan Kurul, Prof.Dr. Demirbilek'in 3 doktora mobbing uyguladığı yönünde karar aldı…

Kurulun 30 Ocak 2015 tarihli kararında, "Kurulumuzun toplantısında Prof.Dr. Savaş Demirbilek'in tarafınıza yönelik tutumunun mobbing olduğu, mesleki onurunu zedeleyici bir durum ile karşı karşıya kalarak mağduriyet yaşandığı yönünde karar alınmıştır" denildi. Klinikteki bu çatışmalı ortamın, hastaların nitelikli sağlık hizmeti almaları ve hasta haklarında sorunlara yol açtığı da vurgulanan kararda, ayrıca, "Başhekimliğin yazılı başvurularına yanıt vermemesinin hak arama özgürlüğünü zedeleyici nitelikte olduğu ve sorunların yaşanmasında mevzuattaki belirsizliklerin katkısı olduğuna da karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi…

İl İnsan Hakları Kurulu’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personele uygulanan mobbing’i tespit etmiş oldu. Şuan için sadece üç doktor şikayette bulundu.  Aldığım duyumlara göre önümüzdeki günlerde bu şikayetlerin arkası gelecek. Bakalım şikayetlerin ardından nasıl bir işlem yapılacak. Bu işin sonu nereye varacak…

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sadece doktorlar şikayetçi değil. Hastanede çalışan personelin büyük bölümü hatta hastalar dahi şikayetçi. Tüm bunlara baktığınız zaman hastanede büyük bir huzursuzluğun olduğunu görebiliyoruz. Huzuru sağlaması gerekenler huzur bozucu hareketlerde bulunduğu sürece orada iyi şeyler olmaz…

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sıradan bir kurum değil. İnsanlar sağlık bulmak için oraya geliyor. Ancak kendisine bakacak olan doktorlar baskı altında olduğu sürece hastasıyla nasıl ilgilenecek. Hele ameliyata giren doktorların işi daha zor. Düşünsenize ameliyta girecek olan doktor baskı altında ve elinde neşter var. Ondan sonra ameliyatlarda olmadık şeyler oluyor…

Bu haber toplam 485 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.