Hastaneye 150 yeni yatak

Hastaneye 150 yeni yatak
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bakanlık tarafından gönderilen 150 yatağa kavuştu. Hastanın ihtiyaçlarını kolaylıkla...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bakanlık tarafından gönderilen 150 yatağa kavuştu. Hastanın ihtiyaçlarını kolaylıkla yerine getirebilecek şekilde tasarlanan yataklar kısa sürede eski yatakların yerini alacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlık Bakanlığının gönderdiği 4 motorlu, hastanın ihtiyacına göre her türlü pozisyona getirilebilen yeni sistem 150 yatak basına tanıtıldı. 500 yataklı araştırma ve uygulama hastanesinde hastalarla buluşan 150 adet yatak hakkında bilgileri veren Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Gürbüz Akça, hastaların rahatlığı kendilerinin için önemli olduğunu söyledi.

Hastaların eski yataklarda ayak ve baş kısmını kaldırırken başka birinden yardım almak zorunda kaldıklarını ancak bu sorunun yeni yataklarla kalktığını söyleyen Genel Sekreter Gürbüz Akça, “ Yeni yataklar ile hastalar daha rahat yatacaklar. Ayak ve baş uçlarını kaldırmak istediklerinde başkalarından yardım almak zorunda kalmayacaklar. Hastalarımız kendi isteklerine göre yataklarını kontrol edebilecekler. Bundan sonra hastalarımıza yönelik iyileştirme çalışmalarımız devam edecek. Koğuş tipi odalarımız vardı yeni yataklarımız ile birlikte 5-6 kişilik odaları 3 kişilik odalar haline getirdik. Yataklar su geçirmez oksitlenme, bakteriyel durumlarda çıkarılıp değiştirilebilme imkanı var” dedi.

Bu haber toplam 580 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.