Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Kampanyası Muğla’da Başlatıldı

Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Kampanyası Muğla’da Başlatıldı
Muğla Valisi Esengül Civelek, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” kampanyası kapsamında Muğla-Aydın karayolunda yolculuk yapan sürücülerin...

Muğla Valisi Esengül Civelek, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” kampanyası kapsamında Muğla-Aydın karayolunda yolculuk yapan sürücülerin çocuklarına kırmızı düdük dağıttı.

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla yollarda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilde başlattığı “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi Muğla’da uygulanmaya başladı.

Vali Civelek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ile birlikte polis kontrol noktasını ziyaret etti. Trafik uygulamalarını denetleyen Vali Civelek, durdurulan araçlardaki çocuklar ve ailelere ‘kırmızı düdük’ projesi hakkında bilgi vererek, kırmızı düdük ve tişört dağıttı.

Vali Civelek, kampanya çerçevesinde trafik ekiplerinin yollarda kontrol ettikleri araç içerisinde bulunan çocuklara kırmızı düdük, tişört, şapka, görev kartı ve broşür dağıtacağını söyledi.

Bu bayram çocukların ailelerinin trafik polisi olacağını belirten Vali Civelek, “Çocuklarımız; seyir halinde araçta hatalı sollama, aşırı hız, emniyet kemerini takmama ve cep telefonu kullanma gibi trafik kuralları ihlal eden anne ve babalarını uyaracaklar. Bu kampanya trafik kurallarını ve uyarılarına riayet etmemiz sorumluluğu konusunda çocuklarımızda bir bilinç oluşturacak.” dedi.

Kurban Bayramı süresince Muğla genelinde alınacak trafik tedbirlerine değinen Vali Civelek, “Bayramda trafik yoğunluğu nedeniyle artan trafik kazalarını önleyebilmek, trafik kazalarını en aza indirebilmek için il genelinde trafik düzeni ve güvenliğine yönelik tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkartarak, denetimlerimizi arttırdık.” dedi.

Bu haber toplam 517 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.