HAVA OYUNLARI BABADAĞ 1700 PİSTİNDE BAŞLADI

HAVA OYUNLARI BABADAĞ 1700 PİSTİNDE BAŞLADI
Muğla’nın Fethiye ilçesinde, en iyi akrobasi pilotlarının buluştuğu 21. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'ın zirvesindeki törenle başladı.Fethiye Belediyesi öncülüğünde...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, en iyi akrobasi pilotlarının buluştuğu 21. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'ın zirvesindeki törenle başladı.

Fethiye Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle organize edilen hava oyunlarının başlaması nedeniyle düzenlenen tören, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'ın 1700 metre pistinde yapıldı.  Açılış törenine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca,  Fethiye’deki kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Türk Hava Kurumu (THK) temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yerli ve yabancı 150'ye yakın yamaç paraşütü pilotu katılım sağladı. Fethiye Belediye Bandosu'nun konser verdiği törende, Babadağ'dan ardı ardına havalanan yamaç paraşütleri gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.

“Hava oyunları müthiş bir kazanım”

Açılış töreni programı Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya’nın konuşmasıyla başladı. Özkaya, “21. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları müthiş bir kazanımla buralara geldi. Tanıtım için büyük olanak.  Geçtiğimiz senelerde Fethiye Güç Birliği kurulmuştu. Babadağ Teleferik projesi Fethiye’mize kazandırılmış olmasından çok mutluyum” diye konuştu.

Karaca’dan birlik beraberlik mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Dünyanın en güzel pistine hepiniz hoşgeldiniz. 2,5 yıllık belediye başkanlığımız sürecinde biz birlik ve beraberliği Fethiye’mizde yakaladık. Fethiye’nin tanıtımı adına Fethiye Belediyesi olarak paydaşlarımızla birlikte tüm fuarlarda elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. EMİTT fuarında yaptığımız çalışmalar neticesinde en iyi destinasyon ödülünü bizlere layık gördüler. Bu da işi ne kadar doğru yaptığımız göstergesidir. Hava Oyunları’nı Ekim ayı sonunda yapmamızın en önemli sebebi, turizm sezonunu uzatmaktır. Sadece geçen yıl salgından kaynaklı yapamamıştık. Aşılamada iyi durumdayız. Etkinlikleri salgın tamamen sona erdikten sonra daha da arttırarak devam edeceğiz. Yurtdışındaki fuara da katılım sağlayarak, tanıtımımızı en iyi şekilde yapacağız” dedi.

“Türk yıldızları ile taçlandıracağız”

Turizm sezonunun sonlarına doğru gelirken bile çok ciddi bir katılım olduğunu, hava oyunlarının çeşitli gösteriler ile devam edeceğini belirten Karaca, “Türk Yıldızlarımızla bu güzel etkinliği taçlandıracağız.  Dünyanın en büyük festivali olma yönünde ilerliyoruz. Bunda çok iddialıyız. Seneye tüm paydaşlarımızla daha büyük bir festivale imza atmak istiyoruz. Tamamen profesyonel ekipler tarafından uçuşlarımız gerçekleşiyor. Bu sene hiçbir sorun yaşanmadı” dedi.

Fırat, “Dünyanın en iyi pisti”

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ise, “Babadağ, hava sporunun yapılması için, dünyanın en iyi pistlerinden birisidir. Kaymakam olarak buraya atandığım zaman, İspanyol bir sporcu ile burada sohbet ettik. İspanyol sporcu bu bölgenin dünyadaki en iyi pist olduğunu söylemişti. Bizim bu pistin güzelliğini her platformda anlatmamız, tanıtmamız gereklidir. Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Karaca, yamaç paraşütüyle uçtu

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Babadağ 1700 pistinden hazırlıkların ardından tandem (ikili) uçuş yaptı.

Hava Oyunları bu sene de dolu dolu

Hava oyunlarında her gün, Saat: 11.00 ila 17.30 arasında Tandem Yamaç Paraşütlerinden yapılan yarasa adam ve alçak irtifa serbest atlayışları, 12.00 ila 17.30 arasında THK tarafından motorlu yamaç paraşütü, mosquito, model uçak, microlight, sıcak hava balonu, serbest uçak atlayışları gerçekleştirilecek. 15.00 ila 18.00 saatleri arasında ise, ‘Uçan Fransızlar’ gösteri ekibinin ekstrem şovları, 16.00 ila 17.30 arasında senkronize akrobasi gösterileri yapılacak. 24 Ekim Pazar günü ise Fethiye’nin Çalış Plajı’nda Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Türk Yıldızları ekibi gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.