Hava Soğuk Cep Yanık

Hava Soğuk Cep Yanık
Muğla Menteşe’de geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk hava ve yağış, Perşembe Pazarı’nda vatandaşın cebini yaktı.Sinem KarakayaMuğla Menteşe’de...

Muğla Menteşe’de geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk hava ve yağış, Perşembe Pazarı’nda vatandaşın cebini yaktı.

Sinem Karakaya

Muğla Menteşe’de geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk hava, Perşembe Pazarı’nda vatandaşın cebini yaktı. Her hafta kurulan Muğla’nın meşhur Perşembe Pazarı’nda bu hafta soğuk hava yeşillik, sebze ve meyve fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Yurt genelinde etkili olan soğuk Muğla’da da pazarı etkiledi. Kurulan tezgâhlardaki sebze, meyve ve yeşillikler soğuktan etkilendi. Pazar esnafı soğuk hava nedeniyle müşterilerin az olduğunu belirtirken vatandaşlarda havaların soğumasının yanı sıra fiyatların cep yaktığını ifade etti. Tezgâh ürünlerinde yaşanan yüksek fiyat artışları pazarda tüketicinin alım gücünü düşürdü.

“SATIŞLARIMIZ ÇOK DURGUN ÇÜNKÜ FİYATLARIMIZ ÇOK YÜKSEK”

Havaların soğuk olduğundan dolayı fiyatların yüksek olduğunu söyleyen pazarcı İmren Erbilek; “Satışlarımız çok durgun çünkü fiyatlarımız çok yüksek. Üretici haklı olarak fiyatları yüksek tutmak zorunda çünkü yaptığı her şey para. Maddi olarak çok etkileniyorlar. Aracılar çok kazanıyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan soğuk havaların çok etkisi var. Toptan alıp toptan satanlar çok kazanıyor. Bizim gibi köylüler nerdeyse hiç kazanmıyor. Tezgâhımızda Marul 3 TL, Pırasa 5 TL, Ispanak 6 TL, Pazı 4 TL, Soğan ve Sarımsak 4 TL, Brokoli 7 TL, Limon 7 TL, Lahana 5 TL, Karnabahar 7 TL. Bir asgari ücretle geçinen birinin çanta dolusu eşyayla eve gitmesi mümkün değil bu fiyatlarla. Havalar güzelleşirse fiyatlar biraz daha düşer diye umut ediyorum. Allah üreticilerimizin yanında olsun. Tek çaremiz dua etmek” şeklinde konuştu.

“PAZAR ELİMİZİ DEĞİL ARTIK CİĞERLERİMİZİ YAKIYOR”

Fiyatların yüksek olduğundan yakınan vatandaşlar ise; “Pazar elimizi değil artık ciğerlerimizi yakıyor. Eskiden doldurduğum pazar arabasını şimdi yanıma bile almıyorum. Ancak toplasan iki ya da bilemedin üç poşet bir şeyler alabiliyoruz. Durumlar kötü. Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.

Pazar tezgâhlarındaki ürünlerin fiyatı şu şekilde yer aldı: Marul 3 TL, Pırasa 5 TL, Ispanak 6 TL, Pazı 4 TL, Soğan ve Sarımsak 4 TL, Brokoli 7 TL, Limon 7 TL, Lahana 5 TL, Karnabahar 7 TL.

Öte yandan tezgâhlarda Muz 6,5 TL, Mandalina 2 TL, Ayva 3,50 TL, Elma 3,5 TL, Patates 4 TL, Portakalın 3 kilosu ise 10 TL’den pazarda alıcı buldu.

Bu haber toplam 699 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.