Hayat Boyu Öğrenme Haftasında şenlik havası yaşandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftasında şenlik havası yaşandı
Muğla’da hayat Boyu Öğrenme Haftası şenlik havasında kutlandı. “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen sergilerle Halk Eğitim Merkezlerinde açılan hayat boyu öğrenme kurslarına katılan kursiyerler tarafından...

Muğla’da hayat Boyu Öğrenme Haftası şenlik havasında kutlandı. “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen sergilerle Halk Eğitim Merkezlerinde açılan hayat boyu öğrenme kurslarına katılan kursiyerler tarafından sene boyunca yapılan el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Kutlamalarda halk eğitim merkezleri kursiyerleri tarafından halk oyunları gösterileri ve konserler düzenlendi; spor müsabakaları yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde bu yıl ilk kez düzenlenen "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında, Muğla’da 13 ilçede, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla haziran ayının ilk haftasının "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutlandığı etkinlikler, Muğla genelinde Halk Eğitim Merkezlerince hafta boyunca devam etti. "Her zaman, Her yerde, Herkes için eğitim" sloganıyla gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri, 13 ilçede renkli görüntülere sahne oldu.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

1-7 Haziran 2021 tarihleri arasında, Covid-19 salgını tedbirleri altında gerçekleştirilen kutlama programlarında; Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri, müzik dinletisi, spor turnuvaları, mini defileler düzenlenirken kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı el emeği, göz nuru ürünleri ilçe meydanlarında, halk eğitim merkezlerinde sergilendi.

Düzenlenen kutlama törenlerinde, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine sertifikaları protokol tarafından takdim edildi. Aynı zamanda Halk Eğitim Merkezlerinde düzenlenen kurslar, yapılan etkinlikler ve kursiyerlerin el sanatları ürünleriyle ilgili sanal sergiler düzenlenerek özel, kamu ve tüzel kişilerle paylaşıldı. Bunun yanında Halk Eğitim Merkezlerinin önemi ve tanıtımı ile ilgili afiş ve broşürler dağıtıldı.

13 ilçede "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" boyunca yapılan etkinliler:

Bodrum’da 31.05.2021 tarihinde, Halk Eğitim Merkezi önünde, ilçe protokolünün katılımıyla düzenlenen kutlama töreninde, resim ve el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Katım gösteren kursiyerlere, protokol tarafından sertifikaları verildi. Sergide halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi yer aldı.

Dalaman’da 1-7 Haziran tarihleri arasında, sanal sergiler düzenlenerek özel, kamu ve tüzel kişilerle paylaşıldı.

Datça’da 1 Haziran 2021 tarihinde, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama töreni sonrası, Halk Eğitim Merkezinde kurulan dikiş atölyesi, kilim dokuma atölyesi, resim atölyesi, su kabağı atölyesi ve seramik atölyesinin ürünleri sergilendi. Sergide halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi ve mini defile gerçekleştirildi.

Fethiye’de 1 Haziran Salı günü, Beşkaza Meydanı’nda Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu mesleki kurslar ile el sanatları ve görsel sanatlar kurslarına ait ürünlerin sergisi gerçekleştirildi.

Kavaklıdere’de 31 Mayıs Pazartesi günü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde el sanatları ve görsel sanatlar ürünleri sergisi gerçekleştirildi.

Köyceğiz’de hafta içinde kurslara ait fotoğraflardan sanal sergi düzenlenip özel kamu ve tüzel kişilerle paylaşıldı.

Marmaris’te hafta içinde kurslara ait fotoğraflardan sanal sergi düzenlenip özel kamu ve tüzel kişilerle paylaşıldı.

Menteşe’de 31 Mayıs’ta Menteşe Öğretmenevi önünde (Sınırsızlık Meydanı) Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Hafta içinde el sanatları sergisi, çevrim içi gitar konseri, geleneksel Türk okçuluğu gösterisi, doğa gezisi ve Sevgi Evleri’nde kalan 40 öğrenciye saç bakımı yapıldı.

Milas’ta 1 Haziran Salı günü Halk Eğitim Merkezinde, 2 Haziran’da ise Atapark Meydanı’nda kursiyerlerin hazırladığı el sanatları ve görsel sanatlar ürünlerinden oluşan sergi açılışı gerçekleştirildi.

Ortaca’da 1 Haziran Salı günü, Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezinde, sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergide kursiyerlerin hazırladığı el sanatları ve görsel sanatlar ürünleri sergilendi. Ayrıca müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Seydikemer’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bağlama/gitar dinletisi, el sanatları ve resim sergisi, workshop gösterisi gerçekleştirildi. Yapılan törende, kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Yatağan’da Halk Eğitim Merkezinde 4-7 Haziran tarihleri arasında, el sanatları ve görsel sanatlar ürünlerinden oluşan sergi düzenlendi.

Ula’da 9 Haziran’da Halk Eğitim Merkezi önünde el sanatları ve görsel sanatlar ürünleri sergi açılışı gerçekleştirildi.

“HALK EĞİTİM MERKEZLERİMİZ BİZİM KILCAL DAMARLARIMIZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Hayat Boyu öğrenme haftasının şenlik havasında kutlandığını ifade etti. Töre, “Üreticilerimizin kıymetini çok daha iyi anladığımız bu çağda toplumun her kesiminden ve her eğitim seviyesinden vatandaşlarımızı desteklemek için hayata geçirdiğimiz kurslarımız ile halk eğitim merkezleri ülkemizin kılcal damarlarına kadar işlemiş durumda.  Halk eğitim merkezlerimiz aracılığıyla her yaş seviyesindeki vatandaşlarımızın bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve öğrenen bireyden öğrenen ve  üreten Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek hedefiyle şehir merkezlerimizden başlayarak en kırsal mahallelerimize kadar muhtarlarımızla işbirliği içerisinde hayat boyu öğrenme kurslarımızı açmaya devam ediyoruz. 13 ilçemizde halk eğitim merkezlerimizde açılan kurslara katılan kursiyerler tarafından sene boyunca yapılan el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği sergilerle,  kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimizin verdiği konserler, halk oyunları gösterileri ve sportif müsabakalarla, Hayat Boyu öğrenme haftasını şenlik havasında kutladık. Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliklerimizin hazırlanmasında, ‘Her zaman, Her yerde, Herkes için eğitim’ felsefemizin yaygınlaştırılması adına emek veren tüm kurum yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.