Hayat penceresinin önündeki engel kaldırıldı

Hayat penceresinin önündeki engel kaldırıldı
Gazetemizin 26 Ekim tarihli sayısında “Hayat penceresine ‘park’ engeli” başlıklı haberimize konu olan Tavaslı ailesinin engelli çocukları Serkan...

Gazetemizin 26 Ekim tarihli sayısında “Hayat penceresine ‘park’ engeli” başlıklı haberimize konu olan Tavaslı ailesinin engelli çocukları Serkan Tavaslı’nın sokağı görebildiği tek pencerenin önüne araç parkı yapılmaması talebi, Menteşe Belediyesi’ni harekete geçirdi. Belediye ekipleri, söz konusu evin önüne duba dikti.

Neval Çolak Arslan

Muğla Gazetesi’nin 26 Ekim tarihli manşetinde yer alan “Hayat penceresine park engeli” başlıklı haberimize konu alan Tavaslı ailesinin engelli oğulları için bulundukları talep, Menteşe Belediyesi tarafından kabul gördü.

Söz konusu haberimizde, Ayşen-Saffet Tavaslı çiftinin 36 yaşındaki engelli oğulları Serkan Tavaslı’nın yaşama tutunduğu tek yer olan odasındaki pencerenin önüne yapılan araç parklarının aile için sorun oluşturduğu ve engelli gencin bu durumda huzursuzluk yaşadığı dile getirilmiş ve ailenin evlerinin önüne duba konulması talebinde bulunduğu ifade edilmişti.

Haberimiz etkili olurken, Menteşe Belediyesi de Tavaslı ailesinin talebini yerine getirmek için harekete geçerek, Tavaslı ailesinin oğullarının mutluluğu için istediği dubaları evin önüne dikti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yapılan çalışmayı kendi şahsi sosyal medya hesabından paylaştığı Başkan Gümüş paylaşımında şu görüşlere yer verdi:

“Orhaniye Mahallesi Meram Sokak’ta yaşayan engelli kardeşimizin, penceresinin önüne araç park edilmesinin önüne geçmek için, belediyemiz ekipleri tarafından bu sabah gerekli çalışmalar yapılarak, dubalar dikildi. Menteşe Belediyesi olarak engelleri kaldırmaya devam edeceğiz.”

DAHA ÖNCE DİLEKÇE REDDETİLMİŞ

Öte yandan, Tavaslı ailesinin pencere önünde bulunan alana, duba koyulması ile ilgili Menteşe Belediyesi’ne dilekçe vermiş, fakat dilekçenin belediye tarafından yapılan kontrolde ikamet etmekte olan ev ile duba dikilmesini istedikleri yer arasındaki mesafenin uzun olması nedeniyle duba talebi uygun görülmemişti.

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.