Hayata küsmedi, mahsulüne can verdi

Hayata küsmedi, mahsulüne can verdi
Dalaman’da seracılıkla uğraşan Nedim Döndar’ın çapa makinasına bacağını kaptırmasının ardından eşi Belgin Döndar, eşinin yükünü azaltmak...

Dalaman’da seracılıkla uğraşan Nedim Döndar’ın çapa makinasına bacağını kaptırmasının ardından eşi Belgin Döndar, eşinin yükünü azaltmak için çiftçilik yaparak ailesinin geçimini üstlendi. Kazanın ardından zor günler geçirmesine rağmen, yılmadan eşinin yanında olduğunu söyleyen Belgin Döndar, “Hayata küsmeden, şartları kendimize göre düzenleyerek birçok insana örnek olacak bir gayretle geçimimizi sağlıyoruz” dedi.

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Dalaman İlçesi Kapukargın Mahallesi’nde Belgin ve Nedim Döndar çifti kendilerine ait serada, 20 yıldan daha uzun süredir domates ekerek geçimini sağlıyor.

Bu süre içinde bacağını çapa makinesine kaptırarak, çiftçilik yapmakta zorlanan Nedim Döndar, en büyük desteği eşi Belgin Döndar’dan gördü. Eşinin geçirdiği kaza nedeniyle zor günler geçiren Belgin Döndar, yılmayarak, ailesinin geçimini sağladığı çiftçiliği kendisi üstlendi.

Geçirdikleri kötü günlerin ardından eşinin sağlığına kavuştuğunu anlatan Belgin Döndar, seracılığa eşiyle birlikte kaldıkları yerden devam etmeye başladı ve domates üretimini ikiye katladı.

Aile reisi diye bahsettiği eşi Nedim Döndar’ın yaşadığı kazanın ardından zor günler yaşadığını ve işlerin kendisine kaldığını dile getiren Belgin Döndar, “Başarılı bir üretici oldum. Aynı zamanda, Kapugargın Mahallesi Muhtar Azası ve Kapukargın İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı yapıyorum. Kendimize ait 2 dönüm serada eşim ile birlikte domates yetiştirerek ailemizin geçimini sağlıyoruz” dedi.

“YILMADAN EŞİMİN YANINDA OLDUM”

Eşinin kaza geçirmesinin ardından işinin iki kat fazla arttığını söyleyen Belgin Döndar, “Eşim için özel araç yaptırdık. Tekrardan seracılığa dönmesi benim hem işimi kolaylaştırdı hem de çok mutlu etti. Eşimin gösterdiği azme ben kendi gayretimi de ekleyerek kaldığımız yerden işimize devam ettik. Bir kadın olarak zor günler geçirmemize rağmen yılmadan eşimin yanında oldum. Aynı zamanda anne olarak çocuklarımla ilgilendim. Muhtarlık da aza görevi ve Kapukargın İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı olarak sosyal aktivitelere de devam ettim. Hayata küsmeden şartları kendimize göre düzenleyerek birçok insana örnek olacak bir gayretle geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“AZA GÖREVİMLE KADINLARIN SESLERİNİ DUYURUYORUM”

Kadın çiftçi olarak Muğla Tarım İl Müdürlüğü ve Dalaman İlçe Tarım Müdürlüğü personelinden her zaman destek aldığını dile getiren Belgin Döndar, “Uzun zamandır yaptığımız domates üretimini bu yıl bitirip bundan sonraki dönemde karpuz ekmeyi planlıyoruz. Eşimin bana verdiği destekle yeni ürünler yetiştirmeye açığım. Tarımın yanında aza görevimle de kadınların seslerini, isteklerini bir üst makama ileterek çözüm olmaya çalışıyorum. Okul Aile Birliğindeki görevimle de yine bir kadın olarak, okulumuzun güzelleşmesine, ihtiyaçlarının karşılanmasında elimden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum” dedi.

Bu haber toplam 814 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.