Hayatımızdaki tek tehlike Covid-19 mu?

Hayatımızdaki tek tehlike Covid-19 mu?
Ülkemizde ilk virüs vakası görüldüğünde tedbir amaçlı birçok önlem alındı; sokağa çıkma yasağı, eğitimin online olması gibi. Bu durum pandemi...

Ülkemizde ilk virüs vakası görüldüğünde tedbir amaçlı birçok önlem alındı; sokağa çıkma yasağı, eğitimin online olması gibi. Bu durum pandemi döneminde halen devam etmekte. Peki, hayatımızı etkileyecek olan tek tehlike virüs mü?

Eskiden ilkokullarda mevsim şeridi panosu vardı. Artık çoğu okullarda yok. Aslına bakarsanız zaten artık mevsimlerde bir birine karıştı. Sonbaharda yazı yaşadık, kışta sonbaharı. Böyle giderse yavaş yavaş havaların ısınması gereken mevsim ilkbaharda da kışı yaşayacağız.

Bilindiği üzere Muğla’nın kışı diğer illere göre farklı olurdu, iki mevsimi aynı anda yaşıyorduk. Yüksek yerlere kar yağar iken sahil kenarlarında güneşte yürüyüş yapan insanlar olurdu. Ama tabi sıklıkla da yağmur yağardı. Aralık ayının sonlarına geldik, fakat yüksek yerlere kar yağmasını bırakın daha doğru düzgün yağmur bile görmedik. Yeterli yağmur yağmadığı gibi pandemi döneminde su tüketimimiz daha da arttı.

Hepimizi Corona virüsünden daha büyük bir tehlike bekliyor gibi görünüyor o da kuraklık. Pandemi döneminde artan su tüketimi, yağışların azalması, bilinçsiz tarımsal sulama, barajlardaki ve göllerdeki su seviyesini kritik düzeyin altına indirdi. Uzmanlar bundan sonraki aşamanın artık tarımsal kıtlık olacağını söylüyorlar. Kuraklık demek, yokluk, salgın hastalık, yaşamın riske girmesi demek.

Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.