Hayvanlar için onkoloji merkezi açılacak

Hayvanlar için onkoloji merkezi açılacak
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı turistik Gökova Mahallesi’nde bulunan Muğla Medika-Vet Hayvan Hastanesi, 12 yıldır Muğla’nın tek hayvan hastanesi olarak...

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı turistik Gökova Mahallesi’nde bulunan Muğla Medika-Vet Hayvan Hastanesi, 12 yıldır Muğla’nın tek hayvan hastanesi olarak hizmet veriyor. Kedi-köpekten yılan ve yengece kadar birçok hayvanı hayata döndüren Veteriner Hekim Göksel Bayramlı, bugüne kadar kayıtlı 20 bin hayvana baktığını söyleyerek, yakın zamanda hayvanlarda kanser için onkoloji merkezi açılacağının müjdesini verdi.

Haber Merkezi

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi’nde 2008 yılında faaliyete geçen Muğla Medika-Vet Hayvan Hastanesi, 12 yıldır Muğla’nın tek hayvan hastanesi olarak hizmet veriyor. Bugüne kadar her hayvana baktıklarını söyleyen Hayvan Hastanesi Veteriner Hekimi Göksel Bayramlı, yakın zamanda hayvanlarda kanser için onkoloji merkezi açılacağının müjdesini vererek, çocukların hayvansever olarak doğduğunu fakat aileleri tarafından korkutulduklarına dikkat çekti.

 “MUĞLA’DA TEK ÖZEL HAYVAN HASTANESİ BİZ VARIZ”

Günde ortalama 300 hayvana baktığını söyleyen koruyucu hekim Göksel Bayramlı, “Veteriner hekim olarak 2001 yılından beri bu işi yapıyorum. 2008 yılında Gökova Hayvan Hastanesini açtık. Elimizden gelenin en iyisini bu güne kadar yapmaya çalıştık ve yapıyoruz. Muğla’da tek özel hayvan hastane biz varız. Toplamda burada 11 Veteriner hekim var ve yardımcı personelle beraber 17 kişiyiz, kısacası küçük bir KOBİ’yiz. Koruyucu hekimlik, sağlık hizmetleri ve cerrahi hizmetler ameliyathane, dijital röntgen odası, ultrasonografi ile muayene odası, kan tahlil laboratuvarı, yoğun bakım ünitesi, kedi ve köpek bakım ünitesi var. Yakın zamanda hayvanlarda kanser için onkoloji merkezi açıyoruz.  Bugüne kadar bakmadığımız hayvan kalmadı. Günde ortalama 300 hayvan bakıyorum ve veteriner hekim olarak bu güne kadar kayıtlı 20 bin hasta baktım ama hastane olarak 15–16 bin hasta baktık. Bu işte her sektörde olduğu gibi bazı ilginç olaylar oluyor. Örneğin yılan besleyen hayvan severlerimizde var. ABD’de en çok köpek ve kediden sonra yılan satın alınıp, besleniyor ama ülkemizde yasak” şeklinde konuştu.

“HAYVAN ZEHİRLENMELERİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU İLÇE, MİLAS”

Yaşadığı ilginç bir olayı anlatan Bayramlı, bir yunusa hamilelik testi yaptığını söyleyerek hayvan zehirlenmelerinin en yüksek ilçenin Milas olduğunu söyledi. Bayramlı, “Her yıl Muğla’da hayvan zehirlenmeleri ve vurulma şikâyetleri oluyor. Ama özellikle hayvan zehirlenmeleri Milâs bölgemizde oluyor. Bir gün bir köpeğimiz geldi, burnu kanıyordu. Röntgenini çektik. Burnundan beynine doğru giren bir saçma vardı. İnsana şiddet önce hayvandan başlıyor ve bunun önüne geçilmeli. Bunun para cezasından çıkıp, mala zarar verme değil daha büyük yaptırımları olması lazım” dedi.

“COVİD- 19 STRESİNDEN UZAKLAŞMADA HAYVANLARIN BÜYÜK ETKİSİ VAR”

“Hayvanların maddi değeri olamaz” diyen Bayramlı, Muğlalıların hayvansever olduğunu belirterek, “Pet shoplardan hayvan almasına karşıyız. Hayvanların asla bir maddi değeri olamaz. Hayvanların satılmasına asla razı değiliz asla bir metaa olamaz. Bunlara bakmak ya da almak isteyenlerin yaşam tarzlarına bakmaları gerek. Atıyorum yılın 200 günü yolculuk yapan yâ da sabah 8 akşam 20 çalışan biri bakamaz. Kimse bakamayacağı hiçbir hayvan almasın. Muğlalı hemşerilerimiz hayvanlarına çok bağlı ve seviyorlar. Covid- 19 stresinden uzaklaşmada hayvanların büyük etkisi var ve bu dönemde hayvan sahiplenme çoğaldı. Muğla şu anda tüm Türkiye’de ilk 5 te yer alıyor. Her çocuk hayvan sever olarak doğar ama maalesef aileleri tarafından korkutularak, hayvanlardan soğutuluyor. Covid-19 dediğimiz olay 25 yıldır kedilerde var olan bir durum. Biz aşı bulamadık ama sabretmemiz gerek. Biz bunun üzerindeyiz ve çözmeye çalışıyoruz. Covid-19 hiçbir hayvandan insana geçmez. Hayvana insana geçen 200 hastalık var kuduzdan tutunda tüberküloza kadar. Bursella koyunlardan insanlara geçer” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1798 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.