HEM KIZINI HEM BABASINI KAYBETTİ

HEM KIZINI HEM BABASINI KAYBETTİ
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sık sık kazaların yaşandığı karayolunun vatandaşlar tarafından ulaşıma kapatılmasının ardından bir aile dramı...

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sık sık kazaların yaşandığı karayolunun vatandaşlar tarafından ulaşıma kapatılmasının ardından bir aile dramı ortaya çıktı. Ahmet Güner isimli vatandaş, hem kızının hem de babasının söz konusu yolda hayatını kaybettiğini söyledi.

Beyobası Mahallesi Sancıbeli mevkiinde 86 yaşındaki Ahmet Güner’in yolun karşı tarafına geçmek isterken trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi ile karayolunda eylem başladı. Fethiye-Muğla karayolunu ulaşıma kapattıran eylemin ardından ise Güner ailesinin acı dolu hayat hikayesi ortaya çıktı. Sedat ve Durdu Güner, çifti aynı yolda hem kızlarını, hem de babalarını trafik kazası sonucu kaybetti.

3 yıl önce yaşanan trafik kazasında 11 yaşındaki kızı Nazar Güner’i kaybettiğini söyleyen Durdu Güner, Çarşamba günü yaşanan trafik kazasında ise kayınpederi Ahmet Güner’in, kollarında can verdiğini ifade etti. Aynı yolda hem kızını hem babasını kaybeden Sedat Güner, yola en kısa zamanda üst geçit yapılmasını istediklerini belirtti.

Güner, ’’Bu asfaltta kızımı kaybettim. Kızım 11 yaşında vefat etti. 3 tane daha kızım var. Birde küçük oğlum var. Onların canı için endişeleniyorum. 2012 yılında kızım vefat etti. Çarşamba günüde trafik kazası sonucu aynı yolda babam vefat etti. Benim isteğim başka insanların ölmemesi, biz yetkililerden yardımcı olmalarını istiyoruz. Bize üst geçit yapsınlar. Babam 86 yaşında, çocuğum 11 yaşında hiçbir hastalıkları yok iken trafik kazası kurbanı oldular. Karayollarından bir şeyler yapmasını istiyorum. Yetkililere sesleniyorum. Bir evladımı ve babamı kaybettim. Başka kazalarda oluyor. Çünkü yoldan geçiş yok’’ şeklinde konuştu.

Yolda yaya geçidi olmasına rağmen uyarıcı herhangi bir trafik lambası olmadığını ifade eden Sedat Güner, "Arabalar yavaşlamıyor. Babam bu yolda öldü. Yaya geçidi var, ışık yok" dedi.

3 yıl önce kaybettiği kızının acısını hala yaşadığını belirten Durdu Güner ise başka annelerin yüreğinin yanmaması için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Anne Güner, "Önce kızımı kaybettim sonrada Kayınpederim kucağımda can verdi. Hala şoktayım. Bizim canlarımız gidiyor. 1 aileden 3 yıl ara ile 2 tane can gidiyor. Önce kızım sonra kayınpederim. Bize yardımcı olsunlar. Karayolları mı yaptıracak, Cumhurbaşkanı mı yaptıracak, Vali mi yaptıracak, Kaymakam mı yaptıracak kim yaptıracaksa ya alt geçit yada üst geçit yaptırsınlar. Başka annelerin yüreği yanmasın. Başka evlatların canı yanmasın. Bize yardımcı olsunlar başkada bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 688 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.