Hem öğretmen, hem mucit

Hem öğretmen, hem mucit
12 yıl önce incir ağacından düşerek belini kıran 40 yıllık eğitimci Emin Necat Doğan (64) hastanede sedye ile taşınırken büyük zorluklar çektiğini...

12 yıl önce incir ağacından düşerek belini kıran 40 yıllık eğitimci Emin Necat Doğan (64) hastanede sedye ile taşınırken büyük zorluklar çektiğini öne sürerek, iyileştikten sonra başka hastaların da aynı zorlukları yaşamamaları için, hasta kaldırma ve taşıma makinesi icat etti.

Neval Çolak

Menteşe Şehit İlhan Dağdaş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde Makine Alan Teknoloji Öğretmeni olarakgörev yapan 40 yıllık eğitimci ve3 çocuk babası Emin Necat Doğan (64), hasta kaldırma ve taşıma makinesi icat etti.

12 yıl önce incir ağacından düşerek belini kıran eğitimci Doğan, sedye ile hastanede taşınırken büyük zorluklar çektiğini ileri sürdü.

Tedavisinin ardından, başka hastaların da aynı acıyı yaşamamaları için hasta kaldırma ve taşıma makinesi yaptığını söyleyen Doğan, “ İyileşir iyileşmez hemen okula döndüm. O günden bugüne durmayarak, yeni çalışmalara başladım. İlk önce hasta kaldırma ve taşıma makinesi yaptım.Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün de destek vermesiyle Meslek Lisesi öğrencilerimizin proje içinde yer aldığı engelliler için özel istek bir araç yapımı ile işe başlayarak, daha sonra hem bu araçlarda kullanılmak üzere hemde konutlarda kullanmak üzere 5 yıldır devam eden güneş enerjisinden kapalı devre elektrik, buhar ve sıcak su üretim sistemi projesini tamamlayarak TSE' den patentini aldım” diye konuştu.

Rüzgar ve güneş enerjisinden tamamını kendi imkanlarım ile kurduğu bir sistemde elektrik üretmeyi başaran eğitimci Doğan, birkaç yeni düzenleme ile hijyenik bir ortamda meyve kurutması da yapılabileceğini belirtti.

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.