HEM YOKSUNUZ HEM DE KISKANÇ

HEM YOKSUNUZ HEM DE KISKANÇ
Gerek bürokrat, gerek memur, gerek siyasi, gerekse sıradan vatandaş her kesimden insanların yaşadığı topluluğun fertleriyiz. Bir arada, birlikte, beraber yaşamaya çalışıyor fakat birlik ve beraberliği sağlamak noktasında ne...

Gerek bürokrat, gerek memur, gerek siyasi, gerekse sıradan vatandaş her kesimden insanların yaşadığı topluluğun fertleriyiz. Bir arada, birlikte, beraber yaşamaya çalışıyor fakat birlik ve beraberliği sağlamak noktasında ne yazık ki başarılı olduğumuz pek söylenemez.

İnsanoğlunun o kadar fesat, o kadar çıkarcı o kadar ileriye dönük hesap peşindeler ki; kendi menfaatleri uğruna bir toplulukta birlik ve beraberliği sağlamaya çalışıyor gibi görünüyor ama perde arkasında hiç de öyle olmadıklarına şahit oluyoruz. Tecrübe ile sabit görüyoruz, ne zaman çıkarları, menfaatleri bittiğinde hem toplumun hem de beraber birlikte yol yürüdükleri yol arkadaşlarının beraberlik örneği sergiledikleri anda maskelerini çıkarıp kendi kişiliklerine hemen dönmekte çok geç kalmıyorlar.

Hatta bazen kendilerini farklı kişilikte tanıtan insanlar var ki; hiç olmayan bir durumu varmış gibi göstererek, hiç yapmadıkları çalışmaları yapmış gibi sosyal medyalarda göstermelik davranış sergiledikleri her hallerinden belli olan kişiler onlar, gerçekten samimi davranan,her kesime kucak açan içten doğal insanların huzurlarını kaçırmak için var güçleri ile mücadele ediyorlar.

Mutlaka toplumun birlik ve beraberliğini bozmak isteyen, davasına, gönül birlikteliği yaptıkları yol arkadaşlarına ve çevresine zarar vermek isteyen kişiler ile geçmişte bir bardak da olsa çay içmişliğimiz, zaman geçirmişliğimiz  vardır. İnsanoğlu nankör olduğunu her hareketiyle, her davranışıyla bariz belli etmese dahi içten içe o duyguları beslediğini her haliyle ele veriyor işte.  Anlamamak, görmemek için kör ve cahil olmak gerekir.

Bu insanlar hem sahada, vatandaşın yanında, köylünün yanında, yol arkadaşlarının yanında olmazlar, hatırlamazlar hem de aynı görüşten, aynı düşünceden olan yol arkadaşlarının kendilerinin yapmadığı davranışları yapınca hemen sağı solu arayıp tehditler savurmaya, dana altında buzağı aramaya başlarlar. Acınacak halde olduklarının, eksik davranış ve düşünceleri ile zavallı olduklarının farkındalar mı acaba?

Var olmak için hareket halinde olmak lazımdır. Bilinmesi gereken bir başka konu da; “insanlar karşısındakilerle konuşmayı bıraktıklarında arkalarından konuşmaya başlarlar.” Evet arkanızdan mırıltılar başladıysa endişe edin.

Bu davranışları gösteriyor ki; hem hiç bir yerde olmayıp hem kıskançlık örneği sergileyeceklerine örnek almayı deneseler belki de içten içe büyüyen, devleşen fesatlıkları da son bulur, insan olmanın değerini kıymetini anlarlar.

Sevgiyle…

Bu haber toplam 359 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.