Hemşireliği bıraktı, oto tamircisi oldu

Hemşireliği bıraktı, oto tamircisi oldu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hemşirelik Bölümünü son sınıfta bırakan 22 yaşındaki Ayşe Ceylan Şendi, eşiyle birlikte oto tamirciliği yapıyor....

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hemşirelik Bölümünü son sınıfta bırakan 22 yaşındaki Ayşe Ceylan Şendi, eşiyle birlikte oto tamirciliği yapıyor. Şendi “Benim asıl işim tamircilikmiş” dedi.

Aykut Kurt

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan Ayşe Ceylan Şendi (22), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hemşirelik Bölümünü son sınıfta bırakarak, oto tamirciliği yapmaya başladı. Muğla Küçük Sanayi Sitesi'nde eşi ile birlikte otomobil tamir eden Şendil, “Sağlık sektörü bana göre değilmiş. Benim asıl işim tamircilikmiş” dedi.

“BEN SANAYİDE OLMALIYIM”

Yaptığı işten gurur duyduğunu söyleyen Şendi, "Burada 1,5 yıldır oto tamirciliği yapıyorum. Ben bu mesleğe evlendikten sonra eşimin oto tamircisi olması sebebiyle ilgi duyarak başladım. Normalde hemşirelik bölümü okuyordum. Dördüncü sınıfta okulu bıraktım. Kendi kendime ‘sağlık benim işim değil, ben sanayide olmalıyım’ dedim. Bazı insanlar için tabi sağlık farklı bir alandır ama sağlık sektörü bana uygun değildi, sanayide kendimi daha huzurda hissediyorum. O yüzden eşimle birlikte çalışmaya başladım. Şu anda da birçok erkeğin yaptığı işi yapabiliyorum” dedi.

"TAMİRCİLİK SADECE ERKEK İŞİ DEĞİL, KADINLARDA YAPABİLİR"

Kadının yapamayacağı hiçbir iş olmadığını dile getiren Şendil, “Normalde tamircilik hep erkek işi olarak görülür fakat buradan baktığımız zaman bütün sektörlerde kadın ve erkeğin yapacağı birçok iş vardır. Şimdi tamircilik ya da otomotiv sektörüne baktığımız zaman şunu görüyoruz ki, derin bir kuyu düşünün, bu işin yedek parçası var motor revizyonu, tamiri elektriği var. Ben bu konuda çok uzman değilim. Sonuçta henüz 1,5 yıldır bu mesleği yapıyorum. Gördüğünüz gibi kadınlarda bu mesleği yapabiliyorlar. Ben ki sağlık sektörünü bırakıp bu alana geçmiş bir insanım. Her kadının yapabileceği bir meslek. Tabi ki kas gücünün gerektiği yerler oluyor ama günümüzde birçok ekipman ile bunlar halledilebiliyor. Sadece birazcık özveri ve istemek yeterli oluyor. Eğer insan isterse yapamayacağı hiçbir iş yok.” dedi.

 

Bu haber toplam 1766 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum