Hemşirelik haftası başladı

Hemşirelik haftası başladı
Ülke genelinde kutlanan 12-18 Mayıs hemşirelik haftası, Muğla’da bir dizi etkinlik ile kutlanmaya başladı. Muğla’da görev yapan çok sayıda hemşire...

Ülke genelinde kutlanan 12-18 Mayıs hemşirelik haftası, Muğla’da bir dizi etkinlik ile kutlanmaya başladı. Muğla’da görev yapan çok sayıda hemşire beyaz ve mavi önlükleri ile hemşirelik haftasının ilk gününde anıta çelenk koydu.

Muğla Cumhuriyet meydanında bir araya gelen hemşireler Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşu ve istiklal marşını okudular. Saygı duruşu istiklal marşı ile başlayan tören, Muğla Sağlık İl Müdürlüğü çalışanları Sağlık Bakanlığı çelengi, Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Muğla Yücelen Hastanesi hemşireleri anıta çelenk sundular. Anıta sunulan çelenklerin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhemşire Yardımcısı, “Hemşirelik geçmişten günümüze kadar bir çok değişikliğe uğrayarak bugünkü konumuna gelmiştir. Bugün hemşirelerin ulaştığı nokta son noktamıdır. Elbette değildir. İnsanın var olduğu sürece hemşirelik kendini geliştirmeye devam edecektir. Hemşirelik sabır, özveri ve disiplinli bir çalışmayı gerektirmektedir” şeklinde konuştu.  

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Hemşireler Haftası sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.Başkan Gürün, hemşirelerin, her türlü sağlık hizmetinin kaliteli, ulaşılabilir, sürekli ve en üst düzeyde verilebilmesi için var güçleriyle, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin çalıştıklarını belirtti.

Hemşireliğin, insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu söyleyen Başkan Gürün yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi, saygı yatar. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken en önemli meslek gruplarından birisidir. Tüm hemşirelerimizin bu özel gününü en içten duygularımla kutluyorum.”

Bu haber toplam 692 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.