HEPİMİZ KİRACIYIZ DEĞİL Mİ?

HEPİMİZ KİRACIYIZ DEĞİL Mİ?
Kimimiz ev sahibi kimimiz kiracıyız. Aslında hayata dönüp baktığımızda dünyada da kiracı değil miyiz?Bu gün varız belki ama yarın olacağımızın garantisinin olmadığı bir hayata sahibiz. Muğla’ nın en lüx dairesin senin...

Kimimiz ev sahibi kimimiz kiracıyız. Aslında hayata dönüp baktığımızda dünyada da kiracı değil miyiz?

Bu gün varız belki ama yarın olacağımızın garantisinin olmadığı bir hayata sahibiz. Muğla’ nın en lüx dairesin senin olsa  ne yazar, Arasta’ da müstakil bir evde  kiracı olsan ne yazar.

Birimizin diğerinden üstünlüğünü neyle ölçülebilirki. Bu dünyadan ebediyete göçüp giderken yanımızda ne götürüyoruz sevap ve günahlarımızdan başka. Kefende hiç cep gödünüz mü?

Bir ev sahibi düşünün… İstediği kişiye evini kiraya verebilir, isteği kişi ile kira kontratı imzalar.  O ev sahibinin komşusu olsak bile  kiracısının olması ya da olmaması  gereken kişi  hakkında  karar verecek yetki bizde yok değil mi?

O sebeple kiracı;  iyidir, kötüdür, hırlıdır, hırsızdır , samimidir, değildir, çalışkanadır, tembeldir bizi ilgilendiren bir konu olmaz. Bırakın bazı kararları evin sahibi tek başına alsın. Kiracı evi yakar mı, yıkar mı ,döker   döküştürür  mü ne   yaparsa   yapsın . Alan razı satan razı tabir yerindeyse.

Kontratın süresi   biter evi boşaltma vakti gelir bir gün elbette. O zaman biz demedik mi ? sorularını kiracı hiç sormasın.   Zaten ev sahibi evdeki enkazı görünce anlayacaktır  harabeye dönmüş  o  kendisine göre saray gibi olan güzeller güzeli evinin halini görünce yanlış insanlarla yola çıkmanın bedelini ağır ödediğini.

“Yanlış insanlarla sürü halinde  yürüyeciğime,   kendi doğrularımla tek başıma yürümeyi tercih ederim” ifadesi anlamına en uygun dönemde sanırım. Bırakın yanlışına doğrusuna ev sahibi karar versin.  Malda kendisinin mülkde  kendisinin öyle değil mi?

Ama “  malda yalan , mülkte yalan var biraz da sen  oyalan”  diyen Yunus gibi ancak oyalanıyoruz aslında.   Sonuçta hepimiz kiracıyız değil mi?

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.