Elvan Göçer

Elvan Göçer

HER GÜN ÇALIŞAN BASIN EMEKÇİLERİNİN GÜNÜ

HER GÜN ÇALIŞAN BASIN EMEKÇİLERİNİN GÜNÜ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı bitti mi şimdi arkadaşlar? Tebrikler, kutlamalar, hediyeleşmeler, güzel temenniler vs. vs…   Hepsini bir güne sığdırdık değil mi?

Sosyal medyada dolaşırken  9 Ocak 2021 cumartesi günü Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait Twitter hesabından;

“Tarafsız, ilkeli, gerçek haberleri ile halkını bilgilendiren, kalemine, mesleğine sadık, milletin sözcüsü olan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum”  diye Sn Osman Gürün adına paylaşılmış bir kutlama mesajı dikkatimi çekti. Gülümsedim… Sayın Başkanın en azından tarafsız gazetecilik yapan, gerçek haber yapan gazeteci arkadaşlarımızdan memnun olduğunu görüyoruz, bu duruma çok sevindik sevinmesine lakin hemen aklıma geçen yıl pandemi sürecinin ilk ülkemizde başladığı dönem film şeridi gibi geçti gözümün önünden.

Hatırlarsınız o dönem,  çalışan gazetecilerimizi riske atmamak adına Muğla merkezde yayın yapan yerel gazeteler olarak anlaşma yapılmış haftada iki gün çalışma yapılması sağlanmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 11 Nisan günü haber sitelerine düşen beyanda da belirttiğim gibi Sn Başkanın ulusal yayın organlarına verdiği desteği yerelde de ayakta kalma çabası gösteren yerel basına da göstermesi gerektiğini üstüne basa basa ifade ettim.

Sn Başkana sormak isterim; kendileri ulusalda yayın yapan  bir gazetenin sözcülüğünü  yapıp, kapı kapı  ekmekle dağıtması  taraf olduğunu göstermedi mi?  Dağıttığı ulusal gazete ile beraber ,    neredeyse  hemen hemen her gün olmasa da iki günde bir , gerek manşet gerekse iç sayfalarda haberlerinize yer veren yerel basında çalışan gazeteci arkadaşlarımıza kalemine, mesleğine sadık dediğiniz basın emekçilerine haksızlık ettiğiniz aklınıza gelmedi mi?

Gazetecinin kaleminden çıkacak her cümle gün olur ülke gündemine de oturur,  gün olur   dünyayı da değiştirir bilinci hepimiz için geçerli bir ifadedir diye düşünüyorum.

Her zaman hatırlamamız gereken bir cümle vardır; “ Elin iyisinden birbirimizin kötüsü iiyidir”  diye. Siyasi görüşüne bakmadan ,   hangi dili konuştuğuna bakmadan, alevi mi, sunni mi,  laz mı, çerkez mi,  Türk mü,  Kürt mü  demeden yanıbaşında ki  komşunu sevebiliyor musun, sorgusuz sualsiz cevap selam verebiliyor musun ona bakın siz. Bu memleketteki bütün vatandaşlar, Al Bayrağın altındaki tüm insanlar  eşit  ve kardeştir.  Sn Başkanın dediği gibi “Bir Birlikte Aileyiz “ DEĞİL Mİ?

Tekraren tüm Çalışan Gazeteciler Gününe bir sıfat eklemek gerekirse ” Gerçek” Çalışan Gazeteciler Gününü tüm samimiyetimle kutlarım. Her gün çalışan basın emekçilerinin günü.

Bu yazı toplam 1215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR