HER HALİNLE GÜZELSİN MEMLEKETİM

HER HALİNLE GÜZELSİN MEMLEKETİM
Yeşilinle de sevdik, mavi güzelliğinle de, suyunla, denizinle, ormanınla,  havadaki bol oksijeninle her halinle sevdik seni memleketim.İçimiz yana yana cayır cayır yanışını izlerken nefes veren ormanlarının içimizde umutlarımızı...

Yeşilinle de sevdik, mavi güzelliğinle de, suyunla, denizinle, ormanınla,  havadaki bol oksijeninle her halinle sevdik seni memleketim.

İçimiz yana yana cayır cayır yanışını izlerken nefes veren ormanlarının içimizde umutlarımızı yeşerttik bir taraftan. Yılardır dağlarından bal akıtan, ovalarından yağ damlatan cennet memleketimi n başına felaket geldi diye sırt  döner miyiz  hiç, mümkün mü?  Aksine daha çok sevmeye, koruyup kollamaya devam etmek için kenetlendik tam tersine. Bir musibetten bin nasihat çıkar derler ya , ormanlık alanlarda, kıyılarda, piknik dönüşlerinde  daha duyarlı olmaya gayret edeceğimize inancım daha da arttı.

Mesele vatan , millet olunca  Aziz Milletin her şartta, her koşulda  milli duygularla bir arada beraber olabilme özelliğine sahip olduğunu da bir kez daha idrak etmiş olduk.  Yangın dönemi boyunca, ülkenin  her bölgesinden en ücra noktasından bile gelen destek ve yardımlara şahit olduk hep beraber. İçten samimi  destekler, karşılıksız yapılan dualar karşılığını buldu. Nihayet  iki haftadır  devam eden  alevler söndü şükürler olsun. Allah bir daha böle afetleri yaşatmasın inşallah.

Memleketim destan yazan milleti, zor gününde yanında olan dostlarını asla unutmayacağı gibi, elbette tüm zor zamanlarında göstermelik hal ve hareketleriyle gözden kaçmayan saç tarayanlar da hep hafızalarda yer edecektir.

Her ne olursa olsun, biz her türlü felaketten daha önceleri çıktığımız gibi  Allah’ın izni ile yine çıkacağız, yine el birliği ile cennet memleketimizi yeşille süsleyeceğiz. Sevginin önünde durulmaz, her zorluğu memleket sevgisi ile aşacağımıza inanıyorum. Cennet memleketimin  yine yeşiliyle, mavisiyle, doğasıyla, ormanıyla hafızalarda kalması için her birey üzerine düşen görevi yapacaktır. Yine tatil planları yapılırken Muğla en ön sıralarda tercih edilen tatil bölgeleri arasında yerini koruyacaktır.

Memleketimin güzel insanları vefayı unutmaz; Nahçıvan’dan gelen tırlarla suyun kıymetini de bilir, doğum yapmasına az kalmış kadınının eşini yangına göndermekle yaptığı fedakarlığı da, ipe sapa gelmez denilen zamane gençliğinin sabah gün ışıyana kadar alevlerle ettiği mücadelenin can siparane verdiği mücadelenin kıymetini de bilir. Menikürlü  ellerle itfaiye hortumu tutan eller de değerli bizim için, ülkenin en uç noktası Şırnak’tan gelen Toma aracını kullanan kadın emniyet çalışanı da. Mahalle aralarında nöbet tutan  köylülerimiz, orman girişlerinde sabahlayan gençlerimiz hepiniz ayrı ayrı değerlisiniz. Diğer şehirlerden gelen Kızılay Gönüllüleri, izci grupları sivil toplum kuruluşlarındaki gönüllülük esasi ile canla başla mücadele eden herkes kıymetlisiniz.

Sosyal medyalarında her gün bir yangın bölgesinde poz veren, kıymetli bakanlarımızın yanında fotoğraf karelerinde olan tüm siyasilerimiz sizlerde bu memlekete lazımsınız…olmazsa olmazımızsınz.

Her halinle güzelsin, her halinle yaşanırsın yaşayacaksın cennet memleketim.

Bu haber toplam 361 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.