Hasan Telli

Hasan Telli

Her Yanımız Demokrasi

Her Yanımız Demokrasi

Siyasette de yalancı bahar mevsimi bitiyor. Verilen sözlerin “aslansın sen, kaplansın sen, bizim başkanımız sensin” dönemi yavaş yavaş bitiyor. Bir başka değişle yalancı bahar açtırdığı çiçekleri dökmeye başladı. Kimileri çiçeklerin güzelliğine bakarak hayaller kurarken doğa yine yapması gerekeni kendi kuralları ile yapıyor. Kimseye danışmıyor yada sonu ne olur diye bakmıyor sadece olması gerekeni kendisi yapıyor. Yıllardır devam eden döngüsünü yerine getiriyor.

***

Siyasette de durum aslında aynı. AK Parti’de Menteşe ilçesi hariç tüm ilçe kongreleri tamamlandı. 12 ilçenin altısında çift liste yarıştı. İl Başkanı Kadem Mete bu durumu “ Demokrasi şöleni yaşadık” diyerek anlatmıştı. İnsan ister istemez merak ediyor kongre yapılmayan Menteşe ilçesinde demokrasi şöleni mi istenmedi yoksa il kongresinde Menteşe ilçesinin delegelerinin oy kullanmamasımı istendi? İşte bu ikilemde kış mevsiminde, özellikle bu aylarda havaların bir anlık ısınmasına aldanan ağaçların çiçek açması daha sonra tekrar gelen soğuk hava ile birlikte her şeyin alt üst olmasıdır yalancı bahar. Siyasette de yalancı bahar mevsimi bitiyor. Ben yerimdeyim benim koltuğum sağlam diyerek astım astık kestiğim kestik tavırlarla siyaset yapanlar yalancı baharda dökülen çiçekler gibi koltuklarından düştüler. Dallarından düşenleri gördükçe oraları bulundukları ağaçları sera naylonu ile korumaya çalışanları gördükçe gülmekten kendimi alamıyorum. Nedendir bilmem aklıma eski bir Cengiz Kurtoğlu şarkısı geldi.

****

Gözlerin ayrılık adresi sanki

Aşkıma ihanet beklemiyordum

Bumuydu sevdanın payına düşen

Ben seni gözümden sakınıyordum

Yalancı baharın yalan çiçeği

Vefasızlık senin meziyetinmiş

Sen beni bırakıp gidiyorsun ya

İnsanlığın seni çoktan terk etmiş

***

Demokrasi şöleni yaşamak Menteşe’ye haram gibi son dönemde. CHP Menteşe ilçe Kongresinde de tek liste vardı. Delegeler tek listede yazılanları alıp zarfın içine koyup sandığa attı. Gerçi CHP İl Kongresinde de farklı bir durum yoktu. Oradaki tek fark parti içi muhalif olanların bile kürsüde konuşma şansı bulmalarıydı. Konuşmalar o kadar çoktu ki seçimlere geçmek epeyce zaman aldı.

***

Bu kadar demokratik seçimlerin yaşandığı Muğla’da 253 üyesi olan bir derneğin son genel kuruluna katılan 41 kişiyi bilen var mı? Birde bu dernek 2015 yılında terör örgütü FETÖ ile bağlantılı olduğu için kapatıldı. Bu dernek yöneticilerinden bile hala davalara konu olmayan ifadeleri alınmayanlar var iddiaları ortalıkta dolaşıyor. Bu 253 kişilik üye listesi kimsenin eline mi geçmedi ki bunlara soru soran yok. Demek ki orada da bir demokrasi işliyor…..

Bu yazı toplam 1101 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR