“HERKESİ FARKINDALIĞA DAVET EDİYORUZ”

“HERKESİ FARKINDALIĞA DAVET EDİYORUZ”
Muğla Engelliler Derneği, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü; kutlama günü değil, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturma günüdür. Amacımız, bu farkındalığı toplumumuzda yılın her gününe...

Muğla Engelliler Derneği, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü; kutlama günü değil, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturma günüdür. Amacımız, bu farkındalığı toplumumuzda yılın her gününe yayabilmektir.”

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çakıroğlu mesajında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlama günü olmadığını, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturma günü olduğuna dikkat çekti.

Başkan Çakıroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Derneğimiz olarak; birlikte “Eşit Hayat Hakkı” mücadelesi verdiğimiz engelli bireylerimizin her daim yanında olduğumuzu bildiriyor ve herkesi bu konuda farkındalığa davet ediyoruz. İnsan hakları teriminin kaynağını, bireyin doğuştan gelen temel haklara sahip olduğu düşüncesi oluşturur. Bu haklar tüm insanlar için eşit olarak sağlanmalı, özgür ve onurlu yaşam hakkı korunmalıdır. Bu hakkın sağlanması ve korunup geliştirilmesi hayatın içinde dezavantajlı gruplardan olan engelliler için ayrı bir önem arz etmektedir. Engelli bireylerin anayasadan, yasalardan ve uluslararası sözleşmelerden doğan haklarının karşılanması devletin sosyal hukuk devleti olmasının, vatandaşlarının eşitliğini gözetmesi yükümlülüğünün ve nihayetinde insan haklarına saygının bir gereğidir. Engelli bireylerimizin engellerinin zihinlerinde ve uzuvlarında değil, onları eksik gören kalplerde olduğuna inanıyor, bu bilinci tüm topluma yaymak konusunda gayret göstermeye devam ediyoruz. Ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 virüsü ile mücadele amacıyla ve virüsten korunma konusunda, kullanılan bilgilendirme araçlarının engelli bireyler için kapsayıcı ve uygun nitelikte bulunmaması sebebiyle idari teşkilatların ve yerel yönetimlerin haklarımızı özverili bir şekilde muhafaza edeceğini temenni ediyoruz. Engellerin ortadan kalktığı bir dünyada yaşama inancımızı ve gayretimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.