HES uygulamasında korkutan harita

HES uygulamasında korkutan harita
Sağlık Bakanlığı güncel vaka sayısı haritasına göre her hafta vaka sayısında artış yaşanan Muğla’da, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına göre Menteşe ve Milas ilçeleri kırmızıyla kaplanmaya başladı.BERİTAN...

Sağlık Bakanlığı güncel vaka sayısı haritasına göre her hafta vaka sayısında artış yaşanan Muğla’da, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına göre Menteşe ve Milas ilçeleri kırmızıyla kaplanmaya başladı.

BERİTAN YÜCEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 13-19 Mart tarihleri arasında 92,33 oranına ulaşan Muğla’da vaka sayısındaki devam eden artış HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı.

5 Mart'ta haritadaki kırmızı oran azalmışken, 26 Mart’ta ise vaka sayılarındaki yükselişe paralel olarak Menteşe ilçesi kırmızı renkle kaplanmaya başladı.

Milas ilçesinde ise yaşanan hızlı vaka artışı HES uygulamasında da kendini gösterdi. 11 Mart ve 24 Mart tarihleri arasını kapsayan haritada ilçenin kırmızıyla kaplanması korkutucu boyuta ulaştı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“11 Mart'tan bu yana geçen süre içerisinde Milas’ımızdaki tablo korkutucu boyutlara ulaştı. Değerli hemşehrilerim, haritada maviye dönen bir Milas için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak #TedbiriEldenBırakmadan virüs ile mücadelemizi sürdürelim.”

Yükselen vaka sayılarını değerlendiren Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, “Vakalarda biraz daha artış olması durumunda çok yüksek riskli grubuna gireceğiz. Muğla genelinde bu şekilde devam edersek, Nisan-Mayıs aylarında ‘turizm hareketini başlatacağız’ yaklaşımının çok uzakta olduğunu göreceğiz” dedi.

Bu haber toplam 1089 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.